Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

PAVEK_

19. 8. 2011 20:40
muslimofobie ani islamofobie neexistují

Pane Lhoťan, žádná muslimofobie ani islamofobie neexistuje. Fobie je termín z medicíny a označuje určitý typ psychické nemoci. Pokud někdo použije termín muslimofobie či islamofobie, říká tím, že daný člověk je nemocný - trpí strachem z muslimů nebo islámu. Stejně tak bychom potom mohli použít koncovku "fobie" na jakoukoliv ideologii / náboženství a člověka, jež s ní nesouhlasí, označit za nemocného.

0 0
možnosti
ML

Niktor

20. 8. 2011 12:08
Re: muslimofobie ani islamofobie neexistují

Budu citovat sám sebe: "Nikdo neříká, že význam neologismů vzniklých spojením dvou slov musí být také nutně daný logickým spojením významů slov původních. Copak výraz "antisemitismus" snad označuje odpor vůči mluvčím semitského jazyka? Nikoli, označuje hněvivou předpojatost vůči Židům, ať už jsou chápáni jako vyznavači judaismu, národ, nebo rasa. Předsudky vůči Arabům nebo Malťanům, tedy také Semitům, pod křídla antisemitismu zahrnuty nejsou."

0 0
možnosti
VK

egypttwo

19. 8. 2011 16:13
Lukyne, Lukyne,

neber si to tak. V. Kusák[>-]EUV

0 0
možnosti

Ormir

19. 8. 2011 13:23
Nechápu proč křesťané podporují muslimy

Že věří v jednoho boha ? Opravdu je to ten samý bůh, který křesťanům velí milovat bližního i nebližního svého a muslimům naopak přikazuje likvidovat bezvěrce ?

2 0
možnosti
VS

apoc9

19. 8. 2011 10:14
No a co

Nějaká uskupení v jedné ubohé straně nemluví za všechny křesťany.

2 0
možnosti
BV

boubinek v.2

19. 8. 2011 9:25
Kdo volí KSČSSD,

volí přerůstání multi-kulti společnosti v islámský stát. Celá Evropa na to díky socanům a jejich ideologii začíná pomalu dojíždět. A to je teprve začátek, protože střet s muslimským světem je naprosto nevyhnutelný. Jinak naše civilizace zanikne, jako starý Řím.

1 0
možnosti
H

hafusak2

19. 8. 2011 12:34
Re: Kdo volí KSČSSD,

Na to jste přišel sám? No, někdo vidívá bílé myši, někdo hady a někdo jak je vidět socany. Jen ať nakonec nedopadnete jako jeden známý americký admirál.

0 0
možnosti
H

hafusak2

19. 8. 2011 6:20
Pokud má být zachráněna evropská civilizace,

aby nám - evropanům ještě i další léta až staletí sloužila, musíme si jí chránit. Třeba i tím, že nedopustíme budování struktur, které ji podrývají. Někdo možná namítne, že jedna vlaštovička nedělá jaro, stejně jako jedno "kulturní centrum" či mešita nerozvrací stát, já však vidím raději poučení ve staré pohádce o Smolíčkovi: Tam to také začíná tvrzením"jen tři prstíčky strčíme...." a potom chramst! Špatným věcem se má předcházet, ne čekat na jejich příchod a potom je náročně řešit.Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).