Jihočeská učitelka přijala islám: Na internetu to vře

Když jsme napsal článek „Jihočeský džihád za islamistku v mateřské školce” očekával jsem, že budou nějaké reakce. Ale to, že budou zastánci práva české konvertitky praktikovat fundamentalistický islám v české škole argumentovat tím, že to nikomu nevadí jsem úplně nečekal. Hlavně, když se dovídám od rodičů dětí, že jim to vadí.

Kauza české konvertitky k islámu Ivy Špírkové nabírá na síle. Část jihočeské veřejnosti je znepokojena z toho, že tato konvertitka k islámu požaduje, aby mohla nosit islámské zahalení i při své práci v českém státní sekulární škole. Přitom podle islámu zahalení ženy není povinné a požadují ho pouze islámští fundamentalisté.

Taktéž je otázkou jestli praktikováni islámských zvyků touto učitelkou během práce ve škole není v rozporu se zákonem, který vyžaduje sekulární a ideologii zbavené prostředí. Cílem je tak ochránit děti před propagaci politických stran a náboženských hnutí. Pokud rodiče děti chtějí, aby jejich děti byly vzdělávaný v náboženství mohou tak učinit v dobrovolných hodinách nebo na soukromých školách.

Deník Blesk celé kauze věnuje prostor v dnešním vydání, kde lze mezi řádky najít i informaci, že Špírkova se s konverzi na islám vrhla ve škole i do propagace multikulturní výchovy. Paradoxně tak dochází k potvrzení toho o čem se již delší dobu hovoří ve vztahu k multikulturalismu. Islámští fundamentalisté využívají maskováni za multikulturalismus k tomu, aby mohli působit na naši společnost a naši mládež. Jinými slovy pro naše české islamisty propagace multikulturní výchovy = propagace islámu. A to nemluvím o tom, že se tato učitelka přáteli s jinou českou muslimkou, která hlása antisemitismus.

Celou kauzu již bedlivě sleduje několik organizací a medii a podle zatím neověřených informací z muslimské komunity plánuji některé české muslimské organizace podpořit Ivu Špírkovou v podáni žalob na ty české obyvatele, kteří si veřejně dovolili vyjádřit nesouhlas s praktikováním fundamentalistického islámu v české škole. Protože podle nich je jakýkoliv nesouhlas projevem rasismu, xenofobie a islamofobie.

Učitelka ve školce konvertovala k islámu: Na internetu to vře

Jihočeský džihád za islamistku v mateřské školce

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 21.3.2013 17:15 | karma článku: 32,88 | přečteno: 3528x