Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

ksatrija2

15. 5. 2011 10:06
Páně Lhoťanova živnost

Pan Lhoťan má na islámu postavenou živnost, proto lavíruje na hraně - jinak by o ni přišel.. Celkově vzato jeho NOVÁ úloha vši v prašivém páchnoucím českém muslimském kožichu této společnosti začíná pomáhat !!

0 0
možnosti
EP

Aqua

14. 5. 2011 23:21
Vaše články

mi občas nejdou úpně dohromady - občas Islám obhajujete, občas před ním varujete. Tento článek, zdá se, upozorňuje na samotnou násilnou povahu Islámu a na skutečnost, že "umírněný Islám" je jen jakási přechodná fáze pro "začínající" nepočetné muslimské komunity v západních zemích. Nebo se pletu?

0 0
možnosti
K

ksatrija2

15. 5. 2011 10:01
Re: Vaše články

Tzv. "umírněný" (nenásilný) islám samozřejmě neexistuje. Je to v rozporu se "zjeveným božím slovem" - koránem - stačí jej otevřít.. Ve vašem konstatování máte recht. Ještě bych k tomu přidal, že ti tzv. "umírnění" jsou v tradičních muslimských zemích jen ti MIZERNÍ muslimové - naštěstí jich je většina.. - pečlivý (pravý) muslim se nemůže (přinejmenším schvalování) násilí na nevěřících vyhnout, protože by popíral "zjevené slovo boží" !!

0 0
možnosti
C

certik_bertik

14. 5. 2011 17:53
no

měli bychom si začít předcházet Ukrajinu. Až to tady muslimové převezmou, bude to naše poslední útočiště

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 5. 2011 17:21
Multikulturní soužití je možné

mezi kulturami, které jsou snášenlivé. Úroveň snášenlivosti kultur se liší.

-

Vzhledem k tomu, že se dlouhodobě zabýváte islámskou kulturou, možná jste si konečně uvědomil, že islám je jedna z nejméně snášenlivých kultur na této planetě. Prvky nesnášenlivosti má vepsané v Koránu. Vše je podpořeno arabskou mentalitou, ze které islám vychází, a zaostalostí, ve které většina muslimského světa žije.

-

Podobně špatné jsou vyhlídky soužití s cikánskou kulturou. Ta je silně uzavřená a neochotná respektovat pravidla většinových kultur, navíc má sklony k rasismu a historicky zakořeněný parazitní způsob života. Naše euroatlantická kultura má tendenci ovládat jiné kultury, takže pro soužití také není ideální. Dříve byla tato kultura vyloženě agresivní, jako je dnes islám. Dnes jsme spíše protivní, ale jinak většinou akceptovatelní. ;-)

0 0
možnosti
S

splachik

14. 5. 2011 17:42
Re: Multikulturní soužití je možné

Co Rom, to "charakter", viz Patrik Banga. Čest těm cca 5% z nich, kteří jsou snesitelní.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

14. 5. 2011 17:21
Ale je...

Evropa je multikulturní už po staletí.

Vy jste si nevšiml, že česká kultura je jiná než švédská nebo italská?

Jenže problémem jsou vaši bratři ve víře, kteří sem přišli jako dobyvatelé a ne kvůli spolužití.

0 0
možnosti
J

JanLipina

14. 5. 2011 18:47
Re: Ale je...

R^

0 0
možnosti
C

ctyriprouzky

14. 5. 2011 15:50
ale to vite ze je mozne

stoji na nem evropa a obe ameriky.

nase kultura nebyla stejna jako kultura romanska ci anglosaska a ani ty slovanske nebyly totozne. dneska ale mame nejaky mix vseho, k tomu se pridavaji zide, muslimove, africani a asiati kteri byli pred polovinou predminuleho stoleti take uplne vylouceni.

je samozrejme obrovsky odpor casti populace vuci slucovani (ruzna narodnostni getta ci narodnostne ciste oblasti v amerikach jsou toho prikladem, a vubec nejde jen o indiany asiaty nebo africany, ale trebas i o nemce, skandinavce ci polaky), ale dlouhodobe vetsina je spise pro (vedome ci podvedome, to je jedno, pocita se efekt). a finalni vysledek je nejaky hlavni ci puvodni (nejsilnejsi) skupinou nastoleny smer obohacovany o stripky tech vsech co ziji kolem.

0 0
možnosti
PSV

Pavel Skeptik V

14. 5. 2011 14:01
No vidíte,

a my co jsme tomu nevěřili nikdy jsme v Evropské Svazu považování za nacisty a zpátečníky! Máte štěstí, že jste muslim, jinak by Vás poslali do Hyde Parku :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).