Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

antipravdoláskař

1. 6. 2012 19:44
Ale zkuste to vysvětlit

třeba uřvanému davu odborářů, rudé části důchodců a dalších primitivnějších občanů ČR, až budou zase někdy dělat binec v ulicích a dožadovat se nekonečných ,,oprávněných" nároků... To sockomunistické stádo očividně nezajímá co bude za rok, natož za dvacet let... Chtějí se mít dobře hned teď, projíst vše na léta dopředu, nasekat dluhy které oni platit nebudou... a po nich potopa...! A podle toho volí své rudooranžové slibovače blahobytu na dluh a nikdy nemají dost... :-/

1 0
možnosti
K

kaktusak

2. 6. 2012 1:02
Re: Ale zkuste to vysvětlit

Co mají odboráři a důchodci společného s přílivem muslimů?

Samozřejmě že jejich nároky jsou oprávněné, jenom by měli být při jejich prosazování důraznější.

0 0
možnosti
V

villík

1. 6. 2012 19:13
K tomu nadpisu:

Vy to víte, já to bytostně tuším a zbytek nevidí a neslyší.

Rozdíl mezi Vámi a mnou ?  

Já to už nestihnu. A jsem rád!:-/

0 0
možnosti
MB

MacX

1. 6. 2012 18:20
Mýty tady vytváříte hlavně vy

Za prvé, demografické projekce jsou různé a ne všechny tvrdí to, co vy tady. Například projekce z PřF UK je mnohem optimističtější.

Za druhé, zrušení sociálního státu demografický problém nijak neřeší - ty staré tady budeme mít tak jako tak - a přesunutí starosti o staré a invalidy na bedra rodin bude jen znamenat, že ty nebudou mít prostředky na děti. Takže to naopak demografickou situaci zhorší.

Za třetí, příliv muslimů nebo jakékoliv národnosti je pouze naše volba. Pokud je sem nepustíme, tak je tady mít nebudeme. Prostě, musíte zvážit, koho volit.

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 6. 2012 18:52
Re: Mýty tady vytváříte hlavně vy

Pokud se začne magicky rodit víc dětí tak jediný výsledek bude že budete mít jak důchodce tak ještě navíc armádu nezaměsnaných které bude taky muset živit.

(druhá věc je že podporou imigrace vzniká armáda nezaměsnaných též) Každopádně hlavním trhákem který do Evropy táhne přistěhovalce je právě to že se mohou napojit na sociální systém.

Aby se omezila imigrace musel by se ten systém dost osekat, minimálně pro imigranty...

2 0
možnosti
JSD

Jen se divím

1. 6. 2012 17:56
Zajímavé úvahy

Hlavně je nesmysl chtít řešit vlastní krizi přílivem přistěhovalců. Přistěhovalci sem nepřicházejí proto, aby pomohli nám a naší republice. Přicházejí proto, aby pomohli sobě. Já to chápu, kdybych uvažoval např. o životě v USA nebo Západní Evropě, tak by mým motivem nebylo, jakým budu pro USA nebo cílovou zemi v Záp. Evropě přínosem. Tyhle otázky by možná kladl imigrační úřad ale ne já sám sobě. Ptal bych se, kde se mi bude nejlépe žít. Kde co nejvíc dostanu za co nejvýhodnější cenu. Takto uvažují i ti přistěhovalci.

Vietnamci jsou velmi pracovití a velmi cílevědomí, jenže jejich kultura je jiná než ta naše. A oni neprojevují moc snahu přejmout tu naši kulturu, naopak drží se zvlášt, mají společenské styky v rámci své komunity. S našimi občany taky, ale spíš v rámci obchodu, jinak moc ne. A je nanejvýš hloupé si myslet, že tihle lidé nás budou jednou živit. Je spíš možné, že čase budou chtít oni či jejich potomci přesídlit zas do jiné země. Nakonec v rámci Evropy, mám-li občanství

3 0
možnosti
JSD

Jen se divím

1. 6. 2012 18:03
Re: Zajímavé úvahy

jedné země, můžu žít i v zemi jiné. A Vietnamci nejsou hloupí, oni vědí, že v Německu jsou platy tak 4-5x vyšší než u nás zboží mnohdy levnější a současně kvalitnější. Vietnamce nebudou držet k naší zemi žádné kořeny, na rozdíl od většiny Čechů, své příbuzné mají ve Vietnamu a ČR budou brát jako tranzit.

Pokud jde o muslimy, tak je vidím jako problém. Tady nejde jen o to, že se nepřizpůsobují a že fungují jako samostatná společnost v rámci společnosti či jako stát ve státě. Islám má mnohdy snahu diktovat, když např. redakce urazí Proroka, tak tu budou vždy ochotní jedinci ochotni ty nevěřící a bezbožné potrestat. Když by se vzaly statistiky např. terorismu ve světě, v Evropských zemí s muslimskou populací (vlastně i v Rusku), tak pak není o čem diskutovat. Existuje i neislamistický terorismus, ale obávám se, že je v menšině. V zemích, kde je islám hlavním náboženství moc demokracie nebývá, a to platí i pro Turecko, které proti islamistům bojuje. Ani v té Indii není islám bez problémů.

2 0
možnosti
K

kaktusak

1. 6. 2012 17:51
Masová imigrace není nutná kvůli sociálnímu státu.

Před rokem 89 tady byl taky sociální stát, ovšem porodnost byla slušná a příliv muslimů se nekonal.

Evropští vládci prosazují masovou imigraci, protože v kapitalismu je nutná vysoká nezaměstnanost kvůli možnosti ekonomického donucování a tedy i vykořisťování.

5 0
možnosti
VK

kral

1. 6. 2012 17:54
Re: Masová imigrace není nutná kvůli sociálnímu státu.

prectete si jeste jednou posledni vetu a snad pochopite jaky nesmysl jste napsal.

0 0
možnosti
VK

kral

1. 6. 2012 17:44
Kdo rekne?

Spise zni otazka kdo bude mit odvahu to rict, protoze jakekoliv varovani je okamzite oznaceno za rasismus a nesnasenlivost. A bohuzel, verejnost stale setrvava v jakemsi lysohlavkovem omameni domnenkou, ze se ji to netyka, ze je to vsechno daleko.

1 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

1. 6. 2012 20:42
Re: Kdo rekne?

taky nechápu tu toleranci politiků k islámu. V islámských zemích běžně vraždí nemuslimy, ale u nás jim dovolíme postavit i mešity. Kde to jsme? [>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).