Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

John Pitralon

11. 5. 2011 6:48
Samozřejmě souhlas

Chápu odpor proti imigraci muslimů do Evropy, ale často jsou tyto postoje značně přehnané. Zejména je zveličována hrozba islámu, přestože v náboženství podstata problému neleží. Je to částečně i důsledek propagandy, která místy šířila nesmysly a dnes se od nich už odstupuje. Například izraelský ministr obrany Ehud Barak sdělil izraelským novinám Haaretz svůj pohled na Írán, který se diametrálně liší od oficiálního pohledu Izraele. Řekl: „Pokud by Írán přece jen vlastnil jadernou zbraň, nenapadl by ani Izrael, ani žádný jiný stát. Je čas skončit s panikařením a zahlcovat svět imaginární íránskou hrozbou. Írán nikdy nevrhne atomovou bombu ani na Izrael, ani na žádný jiný stát.“

0 0
možnosti
K

ksatrija2

11. 5. 2011 9:35
Re: Samozřejmě souhlas

Nemáte pravdu!! Islám je opravdu xenofóbní, rasistickou a mačistickou ideologii potírající individualitu člověka. Prolistujte si korán - zjevené boží slovo - o něm se nediskutuje..

Imigrace muslimů pak je samozřejmě problémem nejen skrz islám, ale také skrz jejich poněkud "přežilé" životní návyky a obecně celkovou zaostalost v myšlení... Ale to už je v podstatě druhotný problém.

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

11. 5. 2011 10:10
Re: Samozřejmě souhlas

Samozřejmě, že je Korán machistický z dnešního pohledu, stačí si přečíst Súru Ženy. Rasistický není, spíš bych řekl, že na svojí dobu je islám docela rozumně založený a taková Medínská ústava není text, který byl poukazoval na barbarství. A ke křesťanství určitě nemá až tak daleko, jak se pan Kusák nejspíš domnívá.

-

Jde o zažité zvyklosti kultury, která se proměňuje. Dnešní Alevity je docela těžké odlišit od běžného Evropana, přitom tvoří podstatnou část imigrantů cca 20%. Druhou věcí je, že nelze vše posuzovat podle textů starých více než tisíc let. . Občas narazí člověk i na kuriozity, třeba když si uvědomíte, že třeba v Turecku nebo i v Afghanistánu bylo volební právo žen zavedeno dříve než třeba ve Švýcarsku či Portugalsku.

0 0
možnosti
M

MichailPAL

11. 5. 2011 10:58
Re: Samozřejmě souhlas

R^

0 0
možnosti
C

Camino.

11. 5. 2011 17:23
Re: Samozřejmě souhlas

Pitralone, presto si zeny v Portugalsku a Svycarsku zily lepe a jisteji nez v tom Afganistanu i Turecku, v te dobe. To neni vhodny priklad na oslavu islamuRvRv

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

11. 5. 2011 18:07
Re: Samozřejmě souhlas

Já říkám k tématu machistického islámu, že ani v Evropě nebyly ženy dlouho respektovány jako rovnocenné, dokonce ve švýcarském kantonu Appenzell-Innerrhoden uznali ženám volební právo až v roce 1990. I diktátorské režimy ve Španělsku a Portugalsku byly v ještě v sedmdesátých letech z tohoto hlediska dosti podivné, ve Španělsku byla až v roce 1978 v Ústavě zakotvena rovnost obou pohlaví a zrušeny diskriminační zákony.

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

11. 5. 2011 19:11
Re: Samozřejmě souhlas

Mame rok 2011, proc sem tahate 70. leta????8-o

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

11. 5. 2011 20:41
Re: Samozřejmě souhlas

Ono je možná dobré uvědomit si, že i mezi evropskými zeměmi byl v této záležitosti rozdíl třeba i více než 50 let. Dnes někteří politici využívají podobných odlišností a volají: Podívejte se, to jsou primitivové, machisté ... Musíme ty ženy od toho osvobodit i za cenu trochy násilí. Nejlépe s pomocí naší vyspělé armády.

Doporučuji dokument Johna Pilgera - "Válka, kterou nevidíte":

-

http://dokumentarni.tv/valky-a-armady/valka-kterou-nevidite-the-war-you-dont-see

([>-] titulky)

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).