Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Problém islamizace má více příčin; jistě spotřební společnost podpořená globalizací není zrovna generátorem duchovních hodnot.

Nelze však zapomínat, že značnou část muslimů si západní země sami pozvali. Další se vnutili sami a reprodukční efekt to doráží.

Multikulturalismus však není symbolem ztráty hodnot a bez islámu by snad  i fungoval. Avšak s islámem to je sebevražedná politika.

Nejsem příznivcem adopce k homosexuálním párům, ženám v tom nezabráníte. Je na státu a jeho podpoře mladým rodinám, aby dítě nebylo finanční strašák.

Ale i kdyby nás přechodně ubývalo, není žádný důvod připustit, aby se v ČR náhradou za úbytek domorodé populace začal stále více roztahovat islám. To že nárůst populace nemůže Afrika uživit není problém ČR a o politických tlacích ani nemluvě.

0 0
možnosti
MO

Souhlasím s Lukášem ve smyslu, že islamizace Západu je důsledek relativizace  hodnot, na kterých euroatlantická civilizace vyrostla. Kázání pana Piťhy je výborné.

3 0
možnosti
BL

To kázání jsem si pustil až teď a je to velká síla. Opravdu působivé, pravdivé. Skvělé -formou i obsahem!

2 0
možnosti
Foto

Já se taky připojuji k panu Černému, velmi dobře. R^

1 0
možnosti
Foto

Ne islamizace je následkem svobodných rozhodnutí lidí a největší zásluhu na tomto stavu má stát.

0 1
možnosti
Foto

Pronikání nekompatibilních prvků je vždy známkou slabosti (jakékoliv) systému. 

Islamismus se může úspěšně šířit zejména díky široce otevřené náruči.

6 1
možnosti
Foto

Vidíte to jinak? Proč to nenapíšete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).