Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

Kdo se aspoň trochu zajímá o historií islámu a jeho vztahu ke křesťanům, tak ví, že první křesťané jenž se setkali s islámem poznali v něm překroucení božího učení k obrazu Zlého a označili ho za dílo ďáblovo. Tito hluboce věřící křesťané, například sv. Maxim či sv. Jan z Damašku a další, vyzývali křesťany, aby se před islámem bránili. Všechny tyto moudré lidi ovšem katolický kněz Tomáš Halík označil za špatné a řekl, že by neměli dostávat svaté přijímání …

Dovolím si citovat jeho vlastni slova:„Před rokem tady jeden muž středního věku přicházel ke svatému přijímání. Až v poslední chvíli jsem si všiml, že má na klopě placku s přeškrtnutým minaretem „Islám tady nechceme“. Hlásí se tím k hnutí pana Konvičky, Okamury a těchto lidí. Kdybych si toho včas všiml, svaté přijímání bych mu nepodal, protože není možné, aby ti, kteří se hlásí k ideologii nenávisti, přistupovali ke stolu Páně.“

Podle Halíka je tedy odmítání Satana projevem nenávisti. Nevím koho Halík doopravdy odmítá, ale sám Ježíš odmítl Satana, byl tedy i Ježíš vinen projevem nenávisti a Halík by mu svaté přijímání nedal?

Pak ho ďábel vezme na velmi vysokou horu, ukáže mu všechna království světa i jejich slávu a řekne mu: „Toto všechno ti dám, padneš-li přede mnou a budeš se mi klanět.“ Tu mu Ježíš odpoví: „Jdi z cesty, satane; neboť je psáno: ‚Hospodinu, Bohu svému, se budeš klanět a jeho jediného uctívat.‘“ (Evangelium Matouše.)

Myslím si, že výše popsané Halíkovo kázání je jen dalším důkazem jeho šílené snahy změnit křesťanství tak, aby bylo proislámské a pokouší se tak vytvořit tzv. Christislám. Ovšem Halík tak jen pokračuje v ničení křesťanství, protože pravé křesťanství je v opozici vůči islámu a ne v souladu s ním. A co se stane s křesťanstvím změněným dle požadavku Tomáše Halíka?

Evangelium na to odpovídá jasně:

"Vy jste sůl země; jestliže však sůl pozbude chuti, čím bude osolena? K ničemu již není, než aby se vyhodila ven a lidé po ní šlapali." (Evangelium Matouše.)

Myslím si, že celý slavný Západ je ukázkou toho, kam vede změna křesťanství dle požadavku Halíka a dle dlouhodobé snahy lidí smyšlejících jako Halík ...

 

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 9.7.2017 21:50 | karma článku: 26,17 | přečteno: 1827x