Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Rrrroumi

21. 10. 2011 17:06
...

Když konvertujete k islámu, přijímáte to, co to náboženství obsahuje. V případě islámu, pokud konvertujete k sunnitům, přijímáte Korán a sunnu. Pokud k šiítům, máte jen Korán. Pokud k súfistům, ... atd.

Když přijímáte islám, vzdáváte se pití, klubů a všelijakých "špinavých" věcí, které mohou ohrozit Vaši víru. Zavazujete se platit zakkát, držet Ramadán, vykonat pouť do Mekky, modlit se 5krát denně apod.

Mně se islám např. líbí, ne ale úplně ve všem a k tomu miluju pivo. Nemohu tedy konvertovat.

Proč jste ale konvertoval Vy, proboha, když se do muslimů jen obouváte? Vámi zmíněné dámy, které Vás údajně "napadly" a "vykázaly" z islámu, měly pravdu..... Je pro Vás těžké praktikovat islám v Česku? A proč, prosímvás? Vždyť Vy ani nemusíte měnit svůj vzhled, nikdo by nic nepoznal, kdybyste nechtěl...

Kdybych konvertovala k židovství, tak taky musím přestat jíst prase. Nemůžu si tam nechat nějaké své "ale" a brát jako omluvu "vždyť já byl vychován takhle" - buď na to prostě mám nebo ne.

0 0
možnosti
AY

proctonejde

22. 10. 2011 1:36
Re: ...

ehm.... a co potom maji teda delat lidi, kteri veri, ze existuje jen pouze jediny Buh, tedy veri v prvni zakladni pilir muslimu?Aishe to take nejakou tu dobu trvalo nez islam zacala praktikovat naplno! Se maji kvuli tomu, ze nejsou schopni plnit vsechny "vase pozadavky" stat nevericimi? Nezda se vam to postavene na hlavu? Hresime vsichni!  Takove pohadky vam pomalu nebudou verit ani male deti.... ze muslimovi staci aby se modlil 5 krat denne, nepil alkohol, nejedl veprove a jednou za zivot navstivil Kabu.......  verit v jedineho Boha muzou vsichni. I prostitutky a alkoholici. Zapominate zrejme na to, ze Allah otevira srdce k vire komu On chce......

0 0
možnosti
C

Camino.

20. 10. 2011 17:02
Jsme jedna ummah ale kolik bordelu je mezi nama je az

odporne, napsala Aisha.

Krveziznive konvertitky;-(, nikde jinde jsem se s timto fenomenem nesetkala, lezu na ruzne zahranicni blogy, ale zda se, ze jinde nejsou tak hloupe zenske jako u nas. Doufam, ze se dostanou co nejdrive k Allahovi, ale bez nevinnch obetiRv

0 0
možnosti
AY

proctonejde

20. 10. 2011 15:05
Jeste jeden vyrok je absurdni

kdyz vam ortodoxni muslimove reknou, ze sunna je dobrovolna ;-D, ale vzapeti tvrdi, ze zahaleni satkem je povinne, protoze je to tak napsane v sunne :-P

2 0
možnosti
MT

mtd

21. 10. 2011 10:37
Re: Jeste jeden vyrok je absurdni

no, ono totiž v islámu platí obojí najednou. tam neplatí logika tak jak ji známe.

1 0
možnosti

ellienka

20. 10. 2011 14:04
je to všude..

já tedy těm všelijakým náboženstvím moc nerozumím, ale ze své podstaty jde vždy o povahu člověka. A když se podíváme, jak to funguje v politice, v práci, ve sportu i v kultuře, tedy všude, kde jsou nějakým způsobem nastavená pravidla - ať už jakákoliv, tak vždycky ti, kteří ta pravidla dodržují a jsou dodržováním těchto pravidel finančně, časově, morálně či jinak poškozeni, tak budou mít pocit, že ti, kteří také patří do stejné skupiny, ale pravidla nedodržují, je nějakým způsobem vlastně nespravedlivě poškozují. Tak jako v čechách nedodržují pravidla tmavší a my máme pocit, že by měli zmizet... Nevím, jestli je to správně nebo špatně, ale funguje to tak, odjakživa. Nikdo nemá rád ty, kteří se jen "vezou"..

0 0
možnosti
AY

proctonejde

20. 10. 2011 15:13
Re: je to všude..

ono nejde o "vezeni" jde o uplne jinej pohled a nazor.... to by jste musela znat trochu vic o vzniku islamu.... hlavne jak se jeste jiz za proroka umma zacalo rozdelovat a pote jak umrel se rozdelila na sia a sunna.... no a od te doby to jde z kopce..... no a jaksi ti ortodoxni zacali sunnu povysovat nad Koran a v tom je prave ten zakopanej pes!!!! Protoze by se melo vychazet hlavne z Koranu a ne ze sunny, kde nektere vyroky pochazeji az 400 let po prorokove smrti..... nepripada vam to postavene na hlavu??? Vesmes jde o dezinformovanost!  Vite kolik lidi v muslimskem svete je negramotnych.... nebo ti co umi cist, ctou Koran v arabstine i kdyz arabstine vubec nerozumi!!!

0 0
možnosti
Q

quadro

20. 10. 2011 14:01
.

Nevim koho jste citoval, kazdopadne v jedne vete pise o sobe jako o zene, ale v dalsi je to uz najedou muz :-/

0 0
možnosti
N

Naive_observer

21. 10. 2011 16:00
Islám v České republice nechceme

Taky neznám to konkrétní vlákno, ale na facebookových stránkách českých muslimů se lze dozvědět ještě daleko větší pikantnosti, než které tu vypíchnul Lukáš. Jinak vás zvu do stránky Islám v České republice nechceme na facebooku, je tam spousta informací o českém i světovém islámu, zapojte se :-) Na stránku se lze podívat i když nemáte účet na FB, stačí ji vygůglit.

0 0
možnosti
TS

tina.sola.nova

20. 10. 2011 13:35
Co to je za divný nóvum,

místo psaní do blogu kopírovat, jak se autor někde v jakési diskusi poštěkal? Vždycky mě to zklame - čekám nějakou normální informaci na téma z titulku, ale čtu akorát čísi zkopírované výlevy, leckdy špatně čitelné, s autorovým popiskem v duchu "hele, jak sou blbý". Já, když chci povavit, taky do svého blogu prostě jen nezkopíruju vtipnou konverzaci se svými přáteli na fcb s popiskem "hele, jaká byla včera sranda". Vaše téma, pane Lhoťane, je zajímavé, ale raději bych se dozvěděla INFORMACI než pavlačové drby...

3 0
možnosti
N

Naive_observer

21. 10. 2011 13:57
Re: Co to je za divný nóvum,

Ty pavlčové drby dobře informují o tom, co se teď děje v české ummě. Ale jestli vás nebaví, můžu vás odkázat třeba na páteční kázání brněnské mešity, kde se (mezi jinými)explicitně podporuje a prosazuje kamenování jako trest za nevěru.

0 0
možnosti
V

villík

20. 10. 2011 13:13
Pane Lhoťane !

Pokud tu existuje něco takového, jako Iveta Váchová Idrizi  a  Aisha Tichankova Lucie, mělo by to táhnout ! Ne za jeden provaz, ale pryč!

Christopher Hitchens má bohužel s islamofašismem pravdu !

1 0
možnosti
N

Naive_observer

21. 10. 2011 13:59
Re: Pane Lhoťane !

Naprostá většina českých konvertitek jsou jako Aisha Tichánková nebo Iveta Váchová. Schvalují kamenování, bičování za nevěru a další nelidské tresty, muslimka Matulová se např. vyjádřila, že se jí líbí ženská obřízka (kdo ví, jak je na tom teď její dcera). Zkuste se podívat na naši facebookovou stránku Islám v České republice nechceme, tam jsou další informace.

0 0
možnosti
K

kion333

20. 10. 2011 12:57
Já říkám

stejně jako nacismus,a stejně jako měl být komunismus, tak by měl být i islám postaven mimo zákon.

Repatriovat všechny muslimy zpět do země jejich původu nebo původu jejich předků, vyjma těch prokazatelně sekulárních.

1 0
možnosti
RV

aprilea

20. 10. 2011 12:54
hmmm

smutné čítanie...

0 0
možnosti
N

Naive_observer

21. 10. 2011 16:05
Re: hmmm

Zkuste se podívat na facebookové stránky Islám v České republice nechceme (jde to i bez účtu na FB, stačí je vygůglit). Informujeme a bojujeme proti českému islámu... informovat je vlastně také boj, čím více lidí ví, proti komu stojíme, tím rychleji se bude dát s islámem něco dělat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).