Čechy a Morava otrokářů ráj aneb protektorát ekonomických žraloků

Česká minimální mzda je 4. nejmenší v Evropské unii. Za námi jsou již jen Litva, Rumunsko a Bulharsko. Český občan platí ceny v obchodech na úrovni Německa, ovšem kvalita potravin je u nás spíše na úrovni Ukrajiny. Inu, jak jinak tomu říkat než systémové otroctví, které vyhovuje mnoha velkým firmám, politikům a bohužel skrze nezájem asi i mnoha obyvatelům?

Než mě opět nějaký eurohujer či takzvaný stoupenec svobodného trhu obviní, že nevím, o čem mluvím, zdůrazňuji, že konkrétně v případu Německa navštěvuji tuto zemi i několikrát do měsíce a část mé rodiny tam žije. Mám zkušenosti jak s německými obchody a potravinami, tak i s trhem práce a výrobou.

Nějaké údajně ekonomické kecy o produktivitě práce na mě vůbec neplatí. Protože ceny vstupních materiálů a energií jsou v Německu většinou cenově dražší než u nás v České republice. Taktéž cena lidské práce je v Německu oproti České republice podstatně větší. Výrobní linka i normy pro kusovou výrobu jsou stejné jak v Německu, tak i v České republice. V České republice bývají normy vlastně mnohdy tvrdší než v Německu.
Položím tedy zásadní otázku:
„Když mají Němci vstupní materiál dražší a mají dražší i lidskou práci, jak to, že vydělávají jejich zaměstnanci více než ti čeští?“

Kde jsou ti politici ČSSD, KDU-ČSL a KSČM co pořád hovoří o tom, že chtějí pomoci lidem? Chápu, že volič ODS a její sponzor je mnohdy člověkem, co vydělává na tomto lidově řečeno „ojebávání“ obyčejných lidí, ale tito sociálně orientovaní politici mlčí a nic nedělají. Proč?

Platón kdysi napsal, že „cenou za apatii vůči politice je to, že vám vládnou zlí lidé.“ A já bych jen dodal, že mnozí Češi makají doslova jak fretky, a to za mnohem menší peníze než Němci a s mnohem větší výkoností. Právě díky této apatii vůči politice a nezájmu o to, co se děje ve společnosti, to jde s naším státem z kopce. Mnoha lidem asi stačí zanadávat si v hospodě u piva a cigarety nebo se nanejvýš zhulit či zfetovat.

Plat v Německu

Životní náklady v ČR a Německu

Ukázka minimální mzdy aktuálně v Evropské unii

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 1.4.2014 9:36 | karma článku: 30,75 | přečteno: 2686x