Bude hudební skupina Ortel stíhaná za urážku islámu?

Internetový web místopředsedy Muslimské obce v Praze Samera Shehadeha, Sunna.cz zveřejnil na svém profilu Facebook.com výzvu k obhájcům islámu, aby podali trestní oznámení na hudební skupinu Ortel za jejich nahrávku mešita z nově připravovaného alba stejného jména.

Foto - Samer Shehadeha školí české muslimy na kongresu Svazu muslimských studentů:

Hudební skupina Ortel dává v této skladně průchod nesouhlasu s islámem, multikulturalismem a zjednodušenou, ale emotivní formou vyjadřuje svůj odpor k islámskému násilí, islamizaci a multikulturalismu. Administrátor muslimského webu na to v reakci napsal: „Nenechme si to líbit! Podejme na ně společně trestní oznámení pro hanobení rasy, národa a přesvědčení.“Českým muslimům tak paradoxně nevadí antisemitismus kázaný v brněnské mešitě, nevadí jím podpora vraždění izraelských civilistů z úst předsedy Muslimské obce v Praze pana Vladimíra Sáňky či zakladatele webu Sunna.cz Samera Shehadeha (podrobnosti k jeho osobě jsem uvedl již v knize Islám a islamismus v České republice zde), podpora teroristů z Hizballáhu od předsedy české muslimské obce Hassana Alrawiho apod. ale vadí jím když někdo emotivně a zjednodušeně popíše problém střetu s pravověrnými muslimy.Videoklip skladby která tak rozzuřila české muslimy je k zhlédnutí i na webu Youtube.com :

Zatím klip byl zhlédnut 129 000x. Jestli opravdu někdo podal trestní oznámení se mi zatím nepodařilo zjistit. Ale jeden z uživatelů Youtube trefně o videu poznamenal:
„Ten text není bůhví jak dokonalý, ale jednoduše vystihl základní podstatu toho, jakým směrem se to v Evropě ubírá a jakou mentalitou jsou islámisté obdařeni... Nebo má snad někdo odvahu obléci svoji přítelkyni do minisukně, horního dílu plavek a jít se projít po Islamabádu???? Já na to teda koule nemám, abych okusil jejich mírumilovné povahy...“

Samotná hudební skupina je kontroverzní součástí amatérské hudební scény u nás. Například její skladba Hadr se stala bez jejich vědomí hymnou již zakázané Dělnické strany. Kapela teprve zpětně odsouhlasila použiti této skladby, čímž na sebe přivolala zlobu odpůrců Dělnické strany a stoupenců multikulturalismu. Bez ohledu na tuto její kontroverznost je zřejmé, že čeští islamisté mohou usilovat o stíhání této skupiny jako součást širších aktivit na omezení svobody slova ve jménu respektu k islámu pod rouškou boje proti předsudků.

Podrobnosti k historii této kapely zde.Web kapely zde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 4.4.2013 12:28 | karma článku: 37,74 | přečteno: 15962x