Prezidentské volby 2018 - světlo na konci tunelu

Volby nám dopadly, jak dopadly. Teď už s tím nikdo nic nenadělá a musíme přijmout toho, koho jsme si zvolili. Jelikož jsme v demokratické zemi, je to jedna z našich povinností.

 

Asi je jasné, že já z toho nadšený moc nejsem, ale na druhou stranu za těch 5 let toho pan prezident mnoho neudělal, takže se ani v tom příštím období asi nestane nic závratného. Přežili jsme to posledních 5 let, přežijeme to znovu.

 

Co mě rmoutí, není ani tak výsledek voleb, ale cesta, která k tomu výsledku vedla. Velmi mě rozesmává tvrzení voličů pana prezidenta, kteří jako důvod číslo jedna uvádějí fakt, že jsou proti imigrantům. Holt propaganda je stále velmi účinná a strach je mocný pán. Citát z filmu, který bude od čtvrtku v kinech, to celkem vystihl. "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, vy čůráci". Je smutné, že starší generace chtějí těm mladším zanechat dědictví, ve kterém se vysmívají hodnotám, pro které sami demonstrovali a zvonili klíčema.

 

Často slýchávám, že mladá generace je zkažená. Jaká by ale měla být, když čelní představitel naší země je člověk, který lže, člověk, který nerespektuje druhé, nedodržuje slovo a je plný hořkosti, což dává najevo svými jedovatými poznámkami. Asi se holt nemáme od koho učit ty kladné vlastnosti, které byste na nás rádi viděli. Efektivně učit se dá pouze příkladem, protože pokud se slova a činy liší, pamatujeme si spíše ty činy než slova.

 

Co je ale na uplynulých volbách pozitivní, to je zjištění, že téměř polovina lidí chtěla změnu. To je na české poměry docela rarita. Jelikož jsem dítě revoluce, nemohu říct, jaké to bylo za komunismu. Věřím ale, že ať už výsledky parlamentních voleb (strmý pád preferencí KSČM) a také výsledky víkendové volby prezidenta (48.5% lidí). Vypadá to, že se světlo na konci tunelu blíží a zvětšuje. Lidé, kteří jsou mladí, jsou připraveni na změnu. A číslo lidí, kteří se změn bojí, se bude zmenšovat stejně rychle, jako se bude zvětšovat počet lidí, kteří tu změnu chtějí.

 

Pan prezident prohlásil, že je prezidentem dolních 10 milionů. Jsem rád, že je to jen další z jeho "pravd" a ukázalo se, že to přestřelil více než trojnásobně. No co, alespoň má "zdravé" sebevědomí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Fürst | pondělí 29.1.2018 14:16 | karma článku: 20,64 | přečteno: 869x
  • Další články autora

Lukáš Fürst

Vánoce... svátky pohody a klidu??

12.12.2018 v 16:11 | Karma: 12,90

Lukáš Fürst

Reward!

6.3.2018 v 16:08 | Karma: 12,97

Lukáš Fürst

Základní problém dnešní doby

27.2.2018 v 17:11 | Karma: 26,62

Lukáš Fürst

Lidský mozek a finance

21.2.2018 v 17:33 | Karma: 11,74

Lukáš Fürst

Krása ženy 2

15.12.2017 v 15:46 | Karma: 14,35