V příštích 2 letech dá EU na uprchlíky v přepočtu téměř půl biliónu Korun!

Odkud se tyto obrovské peníze vezmou? Už to víme - škrtají se z popory vědy, výzkumu, inovací a podnikání EU tím v podstatě rezignovala na rozvoj vědy a techniky a namísto toho bude financovat věci spojené s imigrační krizí.

Začalo tím obří a nekončící doslovné projídání naší budoucnosti.

Poměrně nedávno jsem v dané souvislosti napsal svůj blog o tom, že balík peněz je jenom jeden a že pokud budeme nuceni vynakládat obrovské částky na imigranty, někde tyto peníze zákonitě budeme muset vzít a budou tam poté chybět. Tehdy jsem se ptal, odkud se tyto peníze vezmou a na úkor koho a čeho se tak stane. Dnes tuto věc otevřeně sdělil a potvrdil náš europoslanec Miloslav Ransdorf, který na svých internetových stránkách mimo jiné uveřejnil následující aktuální výsledky schůze rozpočtového výboru EP:  „Finanční prostředky na uprchlíky vzrostou v rozpočtových rocích 2015 a 2016 VÍCE NEŽ DVOJNÁSOBNĚ. Jde o navýšení ze 4,5 miliardy eur na 9,2 miliardy eur, tedy o 4,7 miliard eur, a to v obou rozpočtových rocích.

To znamená, že se takto v přepočtu jedná v příštích 2 letech o téměř 500 miliard Korun! Tyto obrovské peníze  se podle našeho europoslance berou a škrtají z programů na podporu evropské vědy, evropského výzkumu, na inovace a na podporu podnikání! Evropská unie tím ve spojení s uprchlíky projídá naši budoucnost (zdroj – zde).

Tuto věc jsem celkem očekával, protože, upřímně řečeno, kde jinde se dají takové obrovské peníze tak rychle “najít”, než v jejich odebrání z “nadstavbové” oblasti vědy a výzkumu. Nejhorší na tom je, že tyto peníze půjdou nikoli k řešení problematiky chudých a sociálně vyloučených Evropanů (tedy našich lidí), ale pro potřeby úplně cizích lidi, kteří do Evropy nově migrují! Vrcholem absurdnosti je, že o těchto věcech dnes rozhoduje eurokomisařka Kristalina Georgieva, která je původem z Bulharska – tedy ze země v rámci EU v této oblasti nejpotřebnější, což ji samotnou ovšem vůbec nezajímá.

A ještě jedna věc – tuto skutečnost by si měli dobře zapamatovat také naši někteří vědci podepisující petice proti údajné xenofobii a na podporu bezbřehého přijímání imigrantů. Jsou takto sami totiž první na řadě, kdo díky podpoře imigrantů může přijít o nejrůznější granty a finanční podpory, a tedy v podstatě o práci. Teď už se nemohou vymlouvat na to, že “něco takového nechtěli” nebo “že se jich samotných taková věc netýká”, případně že “o něčem takovém vůbec nevěděli”. Jejich petiční "morálně nadřazená a povýšená nedotknutelnost" tímto právě skončila a v příštích dvou (a dalších) letech to nejspíš také sami pocítí.

Nemám z toho vůbec žádnou radost, protože praktická likvidace naší vědy a výzkumu v příštích letech z důvodu přímé podpory milionů cizích imigrantů v podstatě znamená, že se celá EU dostane do obrovské stagnace a postupně v porovnání s okolním světem i do přímého úpadku a přestane být ve světovém měřítku jakkoli konkurence schopná. Již jen za tuto věc naprostého zpronevěření se všem dřívějším proklamacím evropských politiků, jak se bude EU rozvíjet a jaké bude mít ve světě postavení, by si celá EU zasloužila (jako nezdařený a v podstatě zničený projekt) okamžitě skončit. Bylo by to tak pro naše děti pravděpodobně lepší, než pokračování v současném sebevražedném a nekončícím likvidačním sestupném trendu, který současní vládnoucí evropští politici nejsou schopní zastavit ani jakkoli změnit.

Autor: Luděk Mazurek | pátek 2.10.2015 19:27 | karma článku: 37,64 | přečteno: 1277x