Trhlina v demagogii o vzorovém Německu

Včerejší pořad Máte slovo o imigrantech se nesl v duchu „sluneční“ zdrcující kritiky na naše „otřesné, nelidské a nepřijatelné“ zacházení s imigranty. Na rozdíl od vyspělého Německa, kde něco takového je prý nemyslitelné.

Marné bylo vysvětlování, že pokud imigrant, který nelegálně překročí naše hranice, nemá žádné doklady, tak musí být zadržen a pokud následně odmítne u nás podat žádost o azyl, tak se dle platných zákonů nemůže dočkat ničeho jiného, než umístění v hlídaném detenčním zařízení. Podle „slunečního křídla“ diskutujících to není podstatné a jde o naše nepřijatelné "nelidské zacházení" s lidmi na jejich dlouhé a těžké cestě hlavně do Německa, protože jde tady přece hlavně „o lidi“ a navíc – nikde jinde (kromě „nacistického" Maďarska) se títo nebozí běženci s něčím takovým jako u nás vůbec nesetkávají. Např. v Německu jsou vítáni s náručí otevřenou, a proto také běženci Německo tak milují …..

Zdá se, že moc dlouho tato poměrně častá a veřejně šířená a opakovaná oikofobní demagogie „slunečníkům“ nevydržela a hned následujícího dnešního dne dostala vážnou trhlinu. S úžasem (protože jsem něco takového absolutně nečekal) jsem si přečetl dnešní článek na Novinkách.cz s názvem „Život syrské rodiny v Heidenau získal temnější obrysy“.

Je v něm popsáno, že se v Německu dnes děje v podstatě úplně všechno to, co bylo a je tak drtivě kritizováno v našem případě, a ještě mnohem víc! Syrská rodina imigrantů zde byla údajně nejprve poslána do bývalých nacistických kasáren, následně byla přesunuta do Saské Kamenice do odpudivého zařízení obehnaného vysokými ploty s ostnatým drátem a nakonec byla přesunuta do „jednoho z nejrasističtějších měst v Německu“ (Heidenau), kde bylo útočeno kameny dělbuchy na zdejší uprchlické středisko. Zde rodina žije na polních lůžkách a dny tráví nečinností! Dostávají týdenní kapesné ve výši pouhých 30 Euro, na které si musí vystát frontu. Společné koupelny jsou „ošklivé a nechutné“ a je to nezdravé a uzavřené místo bez oken. Rodina se obává nemocí a vší, je nevyspaná a dokonce ještě v Sýrii za války údajně dokázala prožít nastávající muslimský svátek lépe, nežli dnes a zde v této jejich vysněné zemi!

Článek končí konstatováním, že podobně tomu je i jinde v Německu. O tom dále svědčí mimo jiné také fakta o útocích na ubytovny, tábory a přístřešky v Německu, kdy bylo před zhruba dvěma měsíci německými úřady nahlášeno 173 takových případů (zdroj - zde) a dnes je jich údajně již přes 200.

Navrhoval bych, aby tento výše uvedený článek a popis skutečné reality byl přeložen do několika jazyků a distribuován a rozdáván jak v uprchlických táborech ještě před územím EU, tak i v celé Severní Africe a na Blízkém Východě. Je totiž zcela jasné, že imigranty nečeká žádný slibovaný ráj ani v tom jejich vysněném Německu! A současně naopak vůbec není jasné, co vlastně tito imigranti zde vůbec budou dělat dál! Myslím, že to není jasné vůbec nikomu – tedy nejen nejrůznějším "odporným xenofobům", ale ani těm „nejjasnějším sluncím“.

Autor: Luděk Mazurek | pátek 25.9.2015 18:48 | karma článku: 47,97 | přečteno: 15325x