Přestaňme imigranty trápit a nalejme jim čistého vína

Statisíce běženců, které k nám do Evropy dnes a denně přicházejí a miliony, které jsou na cestě nebo čekají za hranicemi Evropy, byly někým obelhány a podvedeny. Je na čase jim to pravdivě říct. Bude to lepší, než cokoli jiného.

Prezident Zeman jasně řekl (zdroj) – „Zastávám názor, že uprchlíkům je třeba pomáhat na jejich území. Nejsem vůbec přesvědčen, že masová migrace těchto uprchlíků do Evropy by jim přinesla štěstí, a nepřinesla by ho ani Evropě – vzhledem k obtížné slučitelnosti, chcete-li, asimilovatelnosti kultur.“

Má naprostou pravdu a já s ním v tomto absolutně souhlasím.

Jen si představte, jak se jenom musí tito nešťastní imigranti cítit. Jak byli surově obelháni a podvedeni a jak tady dnes nezměrně trpí. Bylo jim řečeno (jinak si totiž nedovedu vůbec vysvětlit, proč by se sem z tak obrovských vzdáleností a tak strastiplně trmáceli a neodešli případně jen do některé jim blízké sousední muslimské země), že do Evropy mohou přicházet zcela volně, kdykoli a v jakémkoli počtu a že budou přijímáni bez jakýchkoli podmínek či nároků. Že je tady u nás učiněný ráj, jídlo, pití a domy jsou pro ně připraveny zcela zdarma a pro každého, že pracovat vůbec nebudou muset, ženy že jsou tady sice hrozných mravů, ale jinak krásné, povolné a poslušné, jen si vybrat a přivést je na správnou cestu k Alláhovi. Že tady budou všude vítáni s náručí otevřenou a budou si moci dělat, co se jim zlíbí a jít, kam se jim zlíbí. (Nejlépe že je pak prý v Německu a Anglii, kam je potřeba dojet nějakými vozidly, kterých beztak jezdí po zdejších silnicích dost a dost – stačí jen do nich nastoupit.) Prostě a pochopitelně - kdo by za takové situace takovou příležitost nevyužil?!

A realita? Strašlivá!

Nikdo je tu nikde nevítá a dokonce ani přitom nijak nejásá. A co víc – nejenže narážejí na nejrůznější překážky a ploty a nechuť domorodých obyvatel, ale dokonce jsou někde i přímo chytáni a omezováni na svobodě! Prý proto, že nemají žádné doklady. Přitom na co jakési doklady, jsou přece především lidmi a na to přece žádný doklad nepotřebují! Pak jsou někde dokonce internováni v jakýchsi společných ubytovnách obehnaných ploty, kde je jim předkládáno neznámé jídlo, které se v podstatě vůbec nedá jíst, kde v zásadě není co dělat a kde dokonce ani nejsou žádné islámské motlitebny. Jsou jim přitom doslova uloupeny všechny peníze a mobilní telefony. A jazyk? Nikdo jim tady vlastně vůbec nerozumí a ani se o to nijak moc nesnaží. Prostě úplná katastrofa!

Za takového stavu pak není divu, že tady dochází k problémům, k masovým bouřím s protrháváním plotů a zábran a útěkům na svobodu, k demonstrativnímu odhazování Alláhem zapovězených a tedy naprosto nepoživatelných potravin a k dovolávání se jediného boha – Alláha, to v jakési touze odplatit těmto doslova hrozným „nevěřícím mučitelům“ při nejbližší příležitosti nejmíň stejnou mincí. A pokud se něco nezmění, tak se také určitě po právu stane, jen co tu bude imigrantů víc a dostatečně mnoho. Říkáme si o to prostě sami každým dnem!

Co tedy máme dělat?

Jsem hluboce přesvědčen o tom, že je okamžitě a bezpodmínečně třeba tyto imigranty přestat takto nelidsky trápit a ubližovat jim. Je třeba jim urychleně otevřeně a pravdivě vysvětlit, že se zřejmě stali obětí obrovského podvodu a že zaslíbený ráj tady pro ně (a v zásadě pro nikoho) v žádném případě není. Že máme sami co dělat, abychom se tady i s našimi vlastními rodinami nějak slušně uživili a že za všechno se tady musí tvrdě platit. Že se musíme nejprve desítky let učit a teprve poté máme jakousi šanci získat práci, peníze a obživu a jen ti nejschopnější pak možná i jakýsi blahobyt. Že tady máme naše vlastní zákony, a právní systémy, které vznikaly desítky let a které musíme všichni dodržovat. Že naše ženy tady nejsou podřízeny mužům a nemají menší práva. Že je to náš svět a společnost, kterému prostě bez bližší znalosti nemohou porozumět ani se v něm vyznat či jakkoli se do něho začlenit.

Je třeba jim proto zcela na rovinu, jasně a srozumitelně říct, že pokud se chtějí natrvalo usídlit a začít žít v tomto našem pro ně novém a neznámém civilizačním prostředí, tak se nejprve musí sami bezpodmínečně dobrovolně vzdát všech takových svých původních zvyků, návyků a náboženských imperativů, které jsou s těmi našimi v rozporu a nemohou si zde v žádném případě jakkoli nárokovat jejich zachování.

Musí takto například zcela upustit od jakéhokoli prosazování a praktikování práva šaría, které obsahuje pro nás zcela nepřijatelné doslova středověké prvky trestání (kamenování, utínáni končetin, bičování, vč. trestu smrti), které mimo jiné také v mnoha věcech znamená hrubou nerovnoprávnost žen a jejich podřízené postavení vůči mužům a nelze ho proto jakkoli integrovat do našeho právního systému. Nelze připustit, aby pro ně u nás vznikly (či aby si sami zřídili) jakékoli územní enklávy či přímo gheta, ve kterých by platilo toto jiné právo šaría, než v našich ostatních územích. Nelze ani připustit, aby se takovým jiným právem šaría u nás řídila jakákoli, byť jen jedna jediná osoba. Proto je zcela nezbytné, aby se těchto věcí všichni tito imigranti, pokud chtějí u nás trvale žít, bezpodmínečně a dobrovolně sami vědomě zřekli.

To vše je jim třeba nejprve a bez otálení jasně a pravdivě sdělit a vysvětlit - a potom jim dát férově na vybranou …..

(Prezident Zeman také jasně řekl (zdroj): "Ti, kdo se nedokáží adaptovat na pravidla hostitelské země, by měli tuto zemi opustit")

Autor: Luděk Mazurek | pátek 7.8.2015 7:55 | karma článku: 38,49 | přečteno: 1618x