Premiér Sobotka uklidnil národ

Jen hlupák by si mohl myslet, že nám v souvislosti se současnou imigrační krizí cokoli hrozí nebo že o nás není naší vládou a politickou reprezentací řádně postaráno. Dnes jsem se o tom v TV přesvědčil.

Premiér Sobotka dnes opět vystoupil v TV, kde uklidnil náš národ sdělením, že (zestručněno):

  1. Žádná „větší imigrační vlna“ nám nehrozí
  2. Pokud by hrozila, jsme na ni připraveni (v současnosti máme na jižní Moravě k dispozici 300 volných ubytovacích míst + možnost vytvoření dalších 300 ubytovacích míst ve stanech ve spolupráci s hasičskými záchrannými sbory)
  3. Vláda má vše pod kontrolou, protože schválila strategii 3 stupňů protiimigračních opatření: 1. stupeň – současné kontroly Policie ČR, 2. stupeň – zvýšené kontroly Policie ČR, 3. stupeň – doplnění kontrol Policie ČR o nasazení Armády ČR. (Zatím jsme údajně pouze ve stupni č. 1, takže se v podstatě nic mimořádného vůbec neděje)
  4. Probíhají intenzívní schůzky a jednání s představiteli sousedních zemí o této problematice imigrantů a náš negativní postoj ve věci tzv. „imigračních kvót“ je pevný a trvalý
  5. Zavázali jsme se dobrovolně přijmout pouze 1.500 imigrantů v průběhu příštích 2 let a tento náš závazek trvá
  6. Vláda udělá vše potřebné k zabezpečení trvalé integrace přijatých imigrantů do naší společnosti včetně zabezpečení jejich práce, což je úkol na mnoho příštích let
  7. Pan Babiš se s požadavkem na zapojení NATO mýlí, protože úkolem NATO není ochrana vnějších hranic EU, ale ochrana před napadením vnějším nepřítelem. Imigranti takovým nepřítelem nejsou.

Ano, pane premiére. Děkujeme za objasnění a už jsme úplně klidní. Já bych ale, prosím Vás, přece jen ještě potřeboval trochu upřesnit několik "drobností":

  1. Ten pojem „větší imigrační vlna“  - zda se jedná o počet ilegálních imigrantů pohybujících se na našem území v počtu nad 100 tisíc osob nebo snad až nad 200 tisíc osob nebo ještě více. Abychom věděli, od kdy nám tedy opravdu začne něco takového "hrozit" a máme se začít znepokojovat.
  2. Pokud by přece jen někdy taková „větší imigrační vlna“ hrozila,  rád bych vysvětlení, zda těch připravených 300+300 ubytovacích míst přece jen není poněkud málo a co se pak bude v takovém případě konkrétně dělat.
  3. U těch vládou schválených protiimigračních opatření, co tady ty složky v této souvislosti konkrétně dělají a budou dělat. Hlavně jak zabrání možným bezpečnostním a zdravotním rizikům plynoucím z masové nelegální imigrace neznámých osob a jak je tato věc konkrétně zajištěna. A také, kolik to bude stát a kde na to vláda vezme peníze. A ještě - jak dlouho, pane premiére, předpokládáte, že to všechno bude ještě trvat.
  4. U obnovených tlaků Německa a Rakouska na povinné zavedení kvót na imigranty, zda k nim nemůžeme být na základě Lisabonské smlouvy přinuceni (resp. eufemisticky řečeno „přehlasováni“).
  5. Proč vlastně máme navíc k ilegálním imigrantům ještě dobrovolně přijímat jakékoli další tedy legální imigranty a na základě jakého výběru. Co si od toho vlastně můžeme slibovat (kromě pochvaly z Bruselu) a kde pro ně máme připraveno jejich ubytování a všestranné zabezpečení a v jakém to bude rozsahu.
  6. Jak si takovou „integraci“ jakýchkoli imigrantů vláda prakticky představuje, když máme letitý a permanentní problém integrovat mnohé vlastní tzv. „nepřizpůsobivé“ občany, kteří mají navíc oproti imigrantům nepopíratelnou výhodu spočívající ve znalosti českého jazyka a jsou stejného náboženského vyznání, které u nás převládá a znají náš způsob života.
  7. Jak jsme chráněni před možnou infiltrací teroristů z Islámského státu, kteří mohou být mezi ilegálními imigranty a proč se pan Babiš v jeho požadavku na zapojení NATO mýlí, když úkolem NATO podle jeho vojenské doktríny z roku 1999 je rovněž ochrana členských států před „nekontrolovaným pohybem velkého počtu lidí, především v důsledku ozbrojených konfliktů a řešení rizik, situací a požadavků s tím spojených, a to včetně humanitárních krizí“.

Děkuji předem.

(Doufám, že na základě této své nesmělé prosby o laskavé upřesnění nebudu zařazen mezi nenávistné xenofoby, rasisty, fašisty a nacisty, kterých u nás bohužel údajně přibývá a kterých se dle Vašeho názoru, pane premiére, a dle názoru našich vědců, můžeme u nás obávat mnohem více, než jakýchkoli imigrantů)

Autor: Luděk Mazurek | neděle 30.8.2015 13:32 | karma článku: 40,09 | přečteno: 1621x