Přejme imigrantům jejich brzký a šťastný návrat domů – do tepla!

Přes čtyři tisíce migrantů, většinou z Iráku, stáhly svou žádost o azyl ve Finsku a chtějí se vrátit domů. Vedle rodinných důvodů to zdůvodňují velkou zimou i nenaplněnými očekáváními ze života v této severské zemi (zdroj - zde).

Konečně někteří imigrantští muslimové zdá se pochopili, že byli podvedeni a obelháni, když jim někdo nabulíkoval, že tady u nás v Evropě jim budou „létat pečení holubi do huby“ (ve skutečnosti jsou holubi zatraceně málo a přislíbeny jim byli nejméně husy a krocani ....), že tady na ně čekají mladé ženy, že jsou pro ně připravena komfortní obydlí (žádné vymalované kravíny!), že dostanou peníze za nic a hlavně – že na toto všechno mají jakési „právo“!

Skutečná realita je musela dost překvapit, když například v tom jakémsi zjevně „rasistickém“ Finsku v současné zimě (překvapivě) nastala krutá zima a chtějí po nich dokonce bezplatnou práci! Nic naslibovaného na ně nečekalo, ženy jsou vyloženě vzpurné a muži převážně nepříjemní až rasističtí. V každém případě jsou to většinou nevěřící, kteří by jim měli sloužit, což se jim nechce. No prostě - veškerá slíbená očekávání šla do .... (však víte kam). Jak šokující!

Co k tomu říct?

Jsem docela rád, že došlo na má nedávná slova o tom, že Alláh muslimům vůbec nestanovil potřebná pravidla pro život v zemích kde mrzne a sněží a že jim tedy zřejmě život v takových těžkých podmínkách vůbec neurčil a že oni sami jsou proto na něco takového naprosto nepřipravení. Psal jsem o tom – zde. Jsem proto velmi rád, že si někteří muslimové ve Finsku toto pozdní poznání vzali k srdci a vyrazili zpět tam, kam jednoznačně a jedině a pouze patří - tedy na jih, domů a do tepla. Snad k němu co nejdříve dospějí jejich imigrantští kolegové i v jiných zemích EU ….!

A jaké je z toho to naše pozdní ponaučení?

Abychom jim v tomto nevyhnutelném poznání pomohli, tak je třeba již na hranicích EU (a také v různých utečeneckých a migrantských táborech ještě před těmito hranicemi) okamžitě a konečně vyvěsit velké informační tabule v několika jazycích a hlavně v Arabštině s tím, že v EU je strašlivá zima, led a sníh, že jsou tady desítky milionů nezaměstnaných a tisíce bezdomovců, že příchozí budou podle zdejších zákonů umístěni v detenčních táborech a pokud neprokáží útěk před ohrožením života, budou vraceni zpět. Násilné překročení hranic že je trestným činem, pro který automaticky každý ztrácí jakýkoli nárok na azyl i na povolení pobytu.
A hlavně – že je zde naprostá rovnoprávnost žen, svoboda náboženského vyznání a demokratické zřízení a že se budou muset sami hodně snažit, aby si zabezpečili základní životní potřeby a splatili náklady na své bydlení a obživu.
Aby si nemysleli, že jim tady budou létat pečení holubi do huby a že tady na ně někdo (kromě několika pošuků a parazitů, kteří se chtěli a chtějí na imigraci sami obohatit) "čeká".
Včera bylo na něco takového pozdě!

Již dávno totiž mělo být všem migrantům před cestou stručně a jasně sdělováno, že tady budou muset pracovat, bez dokladů ani krok, sociální dávky v mnoha zemích minimální, za trestné činy vězení, propagace islámského práva šaria přísně zakázána, dodržování práva a zákonů bez pardonu, azylové řízení velmi přísné, atd. Mohlo být mnohem méně problémů, kdyby se vše takto podchytilo a objasnilo již od počátku a především ještě před hranicemi EU. K tomu však nebyla ze strany sluníčkářů, vítačů, neziskovkářů a hlavně slaboučkých vlád žádná vůle a bohužel není stále dodnes.

Toto naivní a nereálné blouznění ještě stále u některých přetrvává. Vzorovou ukázkou je nedávné vystoupení mladého Stropnického v ČTV, který chtěl v pořadu paní Jílkové „Máte slovo“ diváky přesvědčit o zoufalém stavu migrantů. Prý museli vše doma (nevím komu) prodat, aby vůbec měli prostředky na cestu a po dlouhé a strastiplné cestě jsou pak většinou tak unavení a zbídačení, že pak není divu, že se občas chovají trochu stressovaně a „nedůtklivě“ (a poté přepadají v Calais kamiony, nebo kradou a loupí, případně znásilňují). Podle pana Stropnického je proto jejich jednání pochopitelné a zřejmě i „omluvitelné“.

K tomu už více není ani co dodat. Jedině snad popřát imigrantům, kteří procitli z jejich nereálných snů, šťastný návrat do zemí jejich původu a našim evropským blouznivcům pokud možno brzké vyléčení.

Autor: Luděk Mazurek | sobota 13.2.2016 21:15 | karma článku: 42,70 | přečteno: 2449x