K novoročnímu projevu nejmocnější ženy světa - kancléřky Merkelové

„Uprchlíci jsou pro Německo šancí do budoucna“, řekla paní Merkelová jako své hlavní novoroční poselství simultánně překládané do mnoha cizích jazyků vč. Arabštiny, „a Německo tuto šanci zvládne, neboť je to silná země!“

Tento zásadní projev nejmocnější ženy světa a současně vedoucí představitelky našeho bezprostředně sousedícího státu se nás v dnešním ekonomicky i politicky propojeném světě také velmi dotýká a měli bychom ho proto vnímat s nejvyšší pozorností.

Jsem především velmi rád a chápu to tak, že Německo tzv. „uprchlickou krizi“ dle jasných slov paní Merkelové zvládne samo. Z čehož tedy pro nás vyplývá jasné poselství, že Německo zřejmě již nadále nebude po okolních zemích chtít a požadovat, aby tento jednostranný německý závazek cestou povinného přerozdělování a přijímání imigrantů (pozvaných a také přicestovalých výhradně do Německa) jakkoli přebíraly. Za tento nový přístup paní Merkelové a celému Německu tleskám.

Jsem rád a ze srdce přeji Německu, aby tuto jeho „jedinečnou historickou a v pravdě převratnou šanci“ využilo a ukázalo světu, jak vypadá to dnešní správné „němectví“ patřící (jak uvedla paní Merkelová) úplně všem - tedy i naprostým cizincům se zcela jinou kulturou, náboženstvím a životními návyky.

Budu se proto těšit, že silné Německo světu samo ukáže a předvede, jak má vypadat taková správná multikulturní společnost vzorově a bezproblémově integrující naprosto odlišné, rozporné a vzájemně neslučitelné kultury, náboženství a společenství lidí, z nichž někteří budou s neutuchajícím entusiasmem intenzivně pracovat a vytvářet, zatímco jiní nejspíš budou mít poněkud jiné představy založené spíše na potřebě jen požadovat a brát, či dokonce přímo teroristicky ničit (např. - zde).

Jsem rád, že tento bezprecedentní úžasný a jedinečný sociální, ekonomický, politický a celospolečenský projekt probíhá a bude probíhat výhradně a právě v Německu, které jediné si zřejmě může něco takového dovolit. A pokud kdokoli něco takového zpochybní a nebude respektovat a bude případně chtít, aby se o něco takového pokoušeli i v jiných zemích, nebude tím respektovat přání paní Merkelové a bude současně snižovat šance na epochální úspěch tohoto projektu.

Současně proto musím jasně říct, že něco takového by naše země určitě nedokázala (nemáme na to ani prostředky, ani žádoucí „know how“ ani patřičné odhodlání či občanskou poslušnost) a jsem vcelku rád, že se o něco takového proto ani nebudeme vůbec pokoušet a vyčkáme, jak si s touto „historickou šancí a výzvou“ poradí náš velký vzorový soused - Německo. A jak a do jaké míry tuto naši sousední zemi skutečně obohatí.

Děkuji a přeji v Novém roce 2016 všem hodně zdraví, spokojenosti a úspěchů!

Autor: Luděk Mazurek | pátek 1.1.2016 11:57 | karma článku: 42,79 | přečteno: 2673x