Imigranti nejsou žádné Nastěnky

Masmédia nás dnes a denně přesvědčují o tom, že imigranti jsou nebozí uprchlíci z oblastí zmítaných válkami, kteří svým útěkem zachraňují holé životy. Ovšem ve skutečnosti to vypadá úplně jinak. Je to jako v pohádce o Mrazíkovi.

Pusťte si televizní zpravodajství nebo otevřete denní tisk a zaručeně okamžitě natrefíte na nějaký pořad nebo článek o tom, že imigranti jsou nebozí uprchlíci z oblastí zmítaných válkami, kteří svým útěkem zachraňují holé životy a své děti a pokorně nás prosí o pomoc v jejich zoufalé situaci. Ovšem pravda v drtivé většině případů taková není a nasvědčuje o něčem úplně jiném.

Imigrantské skupiny převážně mladých mužů s mobily a značkovým oblečením ani zdaleka nevypadají a nechovají se jako pracovitá a pokorná Nastěnka z filmové pohádky o Mrazíkovi, která časně ráno vstane, zamete dvůr a poklidí domácí zvířata a pak jde a trpělivě zalévá suchý pařez aby vykvetl a nakonec po jejím vyhnání z domova je pohádkovému Mrazíkovi vděčná za cokoli. Kdepak. Jejich předobrazem je spíše Nastěnčin úplný protipól – její zlá sestra Marfuša, která z domova vyhnána není, odešla dobrovolně, protože chce bezpracně a pokud možno ihned zbohatnout, chce jen brát a je jí úplně jedno proč a jak a co to koho stojí. Hlavně chce všechno brát hned a pro sebe jen to nejlepší.

Imigranti se v Evropě většinou chovají úplně stejně, jako ona. Když se Marfuša, ač doma sama celkem dobře zaopatřená, přesto plná závisti a požadavků vypravila za pohádkovým Mrazíkem aby jí dal bohatství, tak na jeho otázku, zda jí není na její cestě zima, mu hrubě odpovídá -  „Drž hubu, dědku, ruce a nohy mně mrznou!“ a pokračuje „Kde máš zlato a drahokamy, okamžitě mně je dej!“. Imigranti přicházejí se ve stejném duchu a v Evropě se pak bouří, rozbíjejí ubytovny, házejí jídlo po svých hostitelích (protože není dost „halal“ či není dost teplé), domáhají se převozu do bohatších částí Evropy (nejlépe přímo do Německa), požadují peníze a zabezpečení ubytování a další bezpracné výhody a vůbec je nazajímá, že na tyto věci zde nemají vůbec žádný nárok. Prostě jako zmíněná Marfuša jen arogantně a sprostě křičí - „Drž hubu, Evropo, a okamžitě nám naval blahobyt, nebo uvidíš!“. Nazajímá je, že vše musí někdo zaplatit a vytvořit a že i ten náš zdejší dnešní blahobyt tady někdo musel v potu tváře vybudovat a že nespadl z Měsíce.

Skutečně vidíme a každodenně se přesvědčujeme, co imigranti ve skutečnosti opravdu „umějí“ a dělají a ještě budeme vidět. Hlavně tehdy, když není a nebude po jejich. Tak se ptám - Nebylo by lepší (opět přesně podle vzoru pohádkového Mrazíka) tyto zlé a nevděčné "Marfušáky" urychleně posílat zpátky domů obrazně řečeno „na saních tažených prasaty a s truhlicemi namísto pokladů plnými kamení a černých vran“?

Autor: Luděk Mazurek | neděle 2.8.2015 11:45 | karma článku: 41,35 | přečteno: 1973x