Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Marat2009

10. 8. 2009 15:52
Marat - LÉKAŘ, VĚDEC, SPISOVATEL A REVOLUCIONÁŘ

Slečno Lucie Vojtková,

doporučují tento informační zdroj o Maratovi!!

http://www.vysokeskoly.cz/maturitniotazky/otazky/dejepis/FrancouzskaRevoluce.htm

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

10. 8. 2009 19:09
Re: Marat - LÉKAŘ, VĚDEC, SPISOVATEL A REVOLUCIONÁŘ

Vy se pravděpodobně cítíte velmi osamělý, nebo se neskutečně nudíte...

0 0
možnosti
M

Marat2009

9. 8. 2009 18:47
Marat - LÉKAŘ, VĚDEC, SPISOVATEL A REVOLUCIONÁŘ

Marat - znovu opakuji - byl LÉKAŘ, VĚDEC, SPISOVATEL A REVOLUCIONÁŘ! Byl už před revoluci vážně nemocný.

Za Revoluce byl TRIBUN LIDU (proč asi), volali ho (proč asi?) NEPODPLATITELNÝ, stal se po volbách!!! členem Konventu (parlamentu). Z titulu těchto funkcí od dubna 1793 do 13.7.1793 stál v čele revolučního tribunálu, tedy zhruba 3,5 měsíce.... Tak proto nevěřím, že byl zástancom teroru!

 Heslá Revoluce - svoboda, rovnost, bratrství - se částečně podařilo uskutečnit.

Ale když nad tím uvažuji - po 220 letech od Francouzské revoluce 1789 se dohadujeme o význame slov - co je to vlastně svoboda pro všechny, co je to rovnost lidí (Rómové a bílí)... a o bratství raději nemluvím...

Hezký večer přeje Marat - a znovu opakuji - já neuznávám  a nepodporuji žádný teror a žádnou diktaturu!!!! 

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

9. 8. 2009 18:10
Zdravotní pojištění v rámci EU

" V rámci EU je platná zásada, že je každý pojištěn ve

veřejném systému pouze jednou. Nutností je stanovit, v které zemi máte

být pojištěni. Pouze v této zemi pak máte povinnost platit pojistné,

pouze právní předpisy této země určují, jaké máte v rámci pojišťovacího

systému daného státu povinnosti a práva v sociální oblasti."

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

9. 8. 2009 18:18
Re: Zdravotní pojištění v rámci EU

"Poskytování zdravotní péče v rámci Evropské unie je upraveno Nařízeními

Rady EHS č. 1408/7 a 574/72 (dále jen "Nařízení"), která provádí i

nečlenské státy EU Švýcarsko, Norsko, Island a Lichtenštejnsko."

Z uvedené citace jasně vyplývá, že každý člen EU musí být pojištěn alespoň v jedné zemi. (už jsem to zde uváděla)

Kdokoli zde může potom dávat za vinu mé pochybnosti v článku špatné informovanosti ČR, tak, jak bylo vše interpretováno médii.

0 0
možnosti
M

Marat2009

9. 8. 2009 16:28
Jean-Paul Marat - život

Jean-Paul Marat (24. 5. 1743 Bounry – 13. 7. 1793 Paříž) byl francouzský politik, lékař a publicista.

Po absolvovaní lékařské fakulty dělal lékaře v armádě. Věnoval se výzkumu v chemii a ve fyzice. Po vypuknutí Velké francouzské revoluce a dobytí Bastily zanechal praxi lékaře a plně se věnoval politice a žurnalistice. Byl to tribun lidu a volali ho NEPODPLATITELNÝ!!!

V srpnu 1792 se stal poslancem Konventu a od dubna 1793 stál v čele revolučního tribunálu. Dne 13. 7. 1793 byl zavražděn roajalistkou Marií Annou Charlottou Corday ´d Armont.  Každoročně 4. července (je to státní svátek) Francie oslavuje výročí Revoluce a připomíná si hrdiny Revoluce – a jedním z nich byl Jean-Paul Marat.!!

0 0
možnosti
TK

To koukáš

9. 8. 2009 16:49
Re: Jean-Paul Marat - život

I vy jeden kujón! Vy si opravdu myslíte, že kedže zamlčítě túto časť jeho života, ktorú ste ZÁMERNĚ zamlčal: "Stal se členem klubu cordeliérů. Jednalo se o fanatického zastánce teroru.", že sa týmto vyzvlečete z toho, že používatě nick ktorý je pre mnoho francúzov synonymom teroristy?

V takomto prípadě ste na roveň postavený rasistom z nickom Hess či Bormann. Je od vás úbohé napadať hnědé teroristy a zaštítiť sa nickom teroristu iného. Vďaka tomuto ste sa ceľkovo znehodnoti a nemáte žiadne právo druhým čokolvek vyčítať.

 

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jean_Paul_Marat (ale to vy dobre viete)

0 0
možnosti
M

Marat2009

9. 8. 2009 15:54
Vážený nick Lucie Vojtková

Vážená dámo,

já mám nick Marat2009, žádný Marrat2009! Rozdíl jednoho r je Vám doufám jasný!    Ale žádného Marrata2009 jsem v diskuzi neobjevil!  Vaše informace je asi stejného typu jako - cituji z Vašeho blogu: "Olašský "princ" je stále v kómatu, v kterém může setrvat měsíce... Není pojištěn ani pro cesty v zahraničí, ani doma. Kdo jeho léčení zaplatí? ..."  Nezaplatí to Česká republika - zaplatí to Rumunská republika, členský stát EU, což jste už při psaní blogu věděla! Nebo jste si to mohla okamžitě na internetu zjistit a nepsat v blogu také urážlivé dotazy!

K nicku "Rudolf Hess"- byl to hromadný vrah, nacista a zločinec - už nevím, jak Vám to mám vysvětlit! Vážně jste ve škole neměla v dějepise dějiny Druhé světové války? Nikdy jste o Druhé světové válce neslyšela? Nic jste o tom nečetla? O vyvražďovaní Rómů nacistami v koncentračních táborech za Druhé světové valce jste taky nikdy neslyšela! 

Končím, už jsem s Vámi promrhal moc času, se zaslepenými lidmi je zbytečné diskutovat!

 

0 0
možnosti
V

Vikina

9. 8. 2009 16:14
Re: Vážený nick Lucie Vojtková

Hele, Marate, nazvat Hesse hromadným vrahem, nacistou a zločincem je pouhé klišé, nehodné toho, kdo se ohání znalostí dějin. Hess byl od května 1941 v britském zajetí, takže na nějakém hromadném vyvražďování se jednoduše podílet nemohl. S holocaustem židů nebo cikánů neměl nic společného, to začlo až v r. 1942. V zajetí nezemřel, jak eufeministicky píšete, anóbrž spáchal sebevraždu - já bych spíš odhadoval, že byl zasebevražděn, páč vše tomu nasvědčuje. Jako jeden z posledních významných ještě žijících nacistů by totiž byl vážnou překážkou sjednocení Německa, které se v té době už připravovalo. Nebo snad věříte, že rok 89 spadl ve všech zemích naráz z ničeho nic, k překvapení všech tajných služeb?

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

9. 8. 2009 15:31
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jean_Paul_Marat

Dávám odkaz sem nahoru, aby si pán, který je zároveň bloggerem, uvědomil, že než začne napadat jiné, měl by se zamyslet sám nad sebou.

Jinak nick Rudolf Hess patří pravděpodobně ? (nemám možnost zjistit IP adresu), někomu jinému.

A ještě něco, je to věc, kterou by se měla možná zabývat redakce.

Napadání mé osoby není namístě.

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

9. 8. 2009 15:37
Re: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jean_Paul_Marat

Ještě podotknu, že mé vyjádření ohledně onoho "pána" - viz nahoře - jako bloggera není na 100% ověřené. Je to má domněnka, ovšem co se fanatismu týká, tam jsem si jista.

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

9. 8. 2009 15:12
Nick "Rudolf Hess"

patří právě tomuto pánovi, proto mne také na onen příspěvek upozornil. Používá Marrat2009, ale i Rudolf Hess.

I proto se divím některým jeho výpadům vůči mně.

Vám přeji hezký den. Lucie Vojtková. :)

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

9. 8. 2009 15:13
Re: Nick "Rudolf Hess"

- pro nick "to koukáš".

0 0
možnosti
M

Marat2009

9. 8. 2009 13:58
Slečna Vojtková - nestydíte se?

Slečna Lucie Vojtková, už jsem napsal, že škoda mého času na fanatiky jako jste Vy. Ale udělám jednu výjimku, protože jste překročila určité meze slušnosti!

"To víte, lidé Vašeho ražení si holt dávají nicky, jaké jim vyhovují. Asi se s tím pánem ztotožňujete, mne by takový nick nenapadl". Toto je od Vás HNUSNÁ DRZOST!!

 Nick "Rudolf Hess"-byl  zástupce Hitlera a Norimberský tribunál ho pro jeho zločiny odsoudil na doživotí a v roce 1987 zemřel ve věznici. To jsem Vám už objasnil. Je to idol neonacistů. Poděkovala jste mu za příspěvek!! 

Je tam i nick "Bormann",to byl pobočník Hitlera-byl zabit na útěku v květnu 1945 v Berlíně. Hezky  jste mu poděkovala za příspěvek!! Je to rovněž idol neonacistů!

To Vám máme věřit, že jste v škole neměla dejepis, že nikdy jste o těchto "lidech" neslyšela?

0 0
možnosti
TK

To koukáš

9. 8. 2009 14:17
Re: Slečna Vojtková - nestydíte se?

W žiadnom prípadě neschvalujem používanie nickov ako Hess, Bormann či iné fašistické hovëda. Ovšem dle vášho nicku, keby sa niektorý z nich pomenoval Hess2009 by to bolo v poriadku? Alebo netušíte, kto bol fanatický vyznavač terora Marat? Prečo sám robítě to, čo vyčínate druhým? V takomto prípadě vaše pripomenky sú degradované na šumiace NIČ.

0 0
možnosti
HOV

holka od vedle

8. 8. 2009 14:13
Hezký den Lucie

Ještě jednou díky za výstižný a odpovídající článek, který pravdivě

popisuje realitu společného soužití většiny s cikánskou komunitouR^ A je celkem jedno, jestli jde o rumunskou, či naši cikánskou komunitu. Jenom dodám, že mi začíná být úzko z chování, či spíš nechování  těch, kteří by měli být zodpovědní za stav, který ve společnosti vzniká díky převážně rozdílnému přístupu k občanovi pouze na základě barvy jeho pleti. Myslím že by se mělo přistupovat ke každému stejně a ne zvýhodnovat jednu skupinu na úkor skupiny druhé jenom proto, že by mohlo jít o případnou diskriminaci cikánské komunity, kdyby se po nich vyžadovalo vše, co se vyžaduje po většinové  a pracující komunitě této republiky!

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

8. 8. 2009 18:18
Re: Hezký den Lucie

Naprosto souhlasím, v tom je přesně ten "zakopaný pes".

JE nutno, aby veškeré zákony fungovaly pro všechny občany, ať už jsou jakékoli barvy, naprosto stejně.

A u nás se obávám tojho, že právě ti, kteří by toto měli ovlivňovat, nedělají nic, "mrtví brouci", zatímco na druhé straně se tak posiluje podle mého názoru nebezpečná strana DS, právě tohle ji formuje a přidává hlasy. Oni se začínají cítit být silnější.

Obávám se, že ti zodpovědní měli strach začít konat, aby nebyli označováni za rasisty, ale neuvědomili si druhou stranu mince. To je to, čeho já se obávám.

Jinak hezký víkend. ;-)

0 0
možnosti
M

Marat2009

8. 8. 2009 9:37
Nemocnice dostane zaplaceno -slečna Vojtková - nestydíte se?

PRAHA - Fakultní nemocnice Královské Vinohrady dostane zaplaceno za péči o sedmnáctiletého Roma z Rumunska, kterého v marném boji o život podporovalo osobní přítomností v Praze několik desítek členů jeho rodiny.

Mluvčí Centra mezistátních úhrad Václav Janalík ČTK řekl, že dostali od rumunské zdravotní pojišťovny potvrzeno, že byl u ní pojištěn. Nemocnice nezveřejnila částku, za dva týdny léčby ale mohla přesáhnout milion korun.

V zemi je jen jedna zdravotní pojišťovna, státní. Oslovili jsme ji a přišla odpověď, že hoch je u ní pojištěn, řekl Janalík. Děti a mladí lidé do 18 let jsou v Rumunsku pojištěni ze zákona, což potvrdilo také rumunské velvyslanectví.

Romský princ byl na klinice anesteziologie a resuscitace od 22. 7. do 3. srpna, kdy přes veškerou snahu lékařů zemřel v důsledku tonutí a následné mozkové smrti.  07.08.2009 - PROBOHA, TÁTO PROVOKACE JE JAK Z UČEBNICE POLITOLÓGIE - NECH SE OBČANÉ RADĚJI NASEROU NA CIKÁNY, NEŽ NA SVOJI FINANČNĚ POMAZANOU VRCHNOST!!! 

7.8. 2009

0 0
možnosti
LV

Lucie Vojtková

8. 8. 2009 18:09
Re: Nemocnice dostane zaplaceno -slečna Vojtková - nestydíte se?

Opravdu se nestydím, jen se pozastavuji nad Vaší, nazvěme to slušně, hloupostí. Podívejte se na datum, kdy byl tento článek vydán, a na datum, kdy přišla zpráva z Rumunska.

Divím se pouze Vaší prostoduchosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3701x
Nadbytek neznamená bohatství