Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ztracená sestra

Stála jsem na nádraží a nervózně přešlapovala ze strany na stranu. Poznám ji vůbec? Jak moc se po těch letech změnila? Budeme spolu o tom mluvit? Hlavu mi zaplavilo tolik otázek. Nemohla jsem se ubránit všem těm bolavým vzpomínkám.

,,Tvoje sestra je prodejná zlatokopka. Jsem rád, že odešla, jinak bych ji musel vyhodit sám.” řekl nemilosrdně, ale zdál se být rozrušený. ,,Zradila mě. Dělal jsem pro ni první poslední, vynakládal jsem tolik energie, abych jí pomohl a ona si jen tak odejde. Jen tak si skončí. Je to nevděčná poběhlice.” pokračoval a ani se nepokoušel skrývat vztek. Věděla jsem, proč sestra skupinu opustila a neměla jsem ji to za zlé. Rozhodla se sama, i když mi to přišlo jako bláznivé rozhodnutí. Ještě před jejím odchodem se zdálo, že je mu velmi blízko a že v ní vidí potenciál. Všichni jsme po něčem takovém toužili. Každý chtěl být ten vyvolený, který s ním bude třeba jen na pár minut sám nebo kterému řekne informaci, o níž ostatní nevěděli. Každý kousíček jeho pozornosti se počítal. Sestra byla zvaná na setkání, o kterých se mně samotné mohlo jenom zdát. Byla jednou z vybraných. Zlepšilo se tím i její postavení v naší rodině. Čím mu byla blíž, její názory a myšlenky měly větší váhu a hodnotu. 

Nerozuměla jsem, proč se to všechno rozhodla zahodit. Tolik lidí by chtělo být na jejím místě. Jeho rozpalovala doběla myšlenka, že pro ni bylo něco nebo někdo přitažlivější než on. Možná ho i děsila představa, že by se tímto krokem mohli někteří další inspirovat.

Po pár měsících od sestřina odchodu jsem sebrala všechnu odvahu a zeptala se ho, zda se s ní budu moci vidět. ,,Ty to asi pořád ještě nechápeš. Tvoje sestra už je ztracená. Je na druhé straně. Temné síly si jí vzaly. Skončí hodně špatně. Uvidíš. Brzo uvidíš.” řekl zprvu tvrdě, ale poté jeho přísnou tvář znovu vystřídal mírný úsměv.

Sestra se stala vyhnancem a to, jak ji temné síly mají ve své moci, nám opakoval v průběhu těch několik let stále dokola. Sama jsem se po nějaké době rozloučila s myšlenkou, že jsem někdy měla sestru. Máma se rozloučila s myšlenkou, že někdy měla dceru. ,,Sama si vybrala.” opakovala si, aby ten smutek, který nikdy nezmizí, alespoň na chvíli utišila. Mluvit nebo se setkat s vyhnancem by znamenalo stát se vyhnancem, a to si nikdo z nás nemohl dovolit. Navíc už jsme v tom měly praxi. Já už neměla babičky, dědy, tety, strýce, bratrance, otce. Máma neměla matku, otce a mnoho dalších. Začala se z toho stávat skoro denní rutina.

V průběhu těch let jsem se začala bát, že jednou dopadnu jako moje sestra. Přesvědčil mě, že nikdy neměla šanci stát se lepším člověkem. 

Říkával: ,,Vždycky v ní ta temnota byla, zkoušela s tím bojovat, ale já jsem už od začátku věděl, že je to marný.” Děsila mě myšlenka, že všechna ta moje duchovní práce je jenom iluze. Co když už předem nemám šanci? Všichni z naší rodiny jsou k ničemu, jsou ztraceni. Co když to máme prostě v krvi? Co když jsem jako moje sestra? Je to v nás?

Když jsem mu o mém strachu z rodinné nicoty konečně řekla, stačilo jen pár jeho slov, aby se všechny moje obavy rozplynuly: ,,Co zase blázníš? Ty se nemusíš vůbec bát. V tobě je dobro, je to z tebe cítit. Sama to moc dobře víš. Jsi úplně jiná. Proto ti nikdo z rodiny nerozumí. Nikdy nebudeš jako oni. Budeme na tom spolu pracovat.”

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Svobodová | středa 27.9.2023 13:53 | karma článku: 13,62 | přečteno: 655x
  • Další články autora

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma: 15,09 | Přečteno: 1598x | Diskuse| Osobní

Lucie Svobodová

Richardova holčička

,,Lucie, vždyť ti to říkám. Tys byla úplnej magor! Nedalo se s tebou vůbec mluvit.” odvětila stroze, aniž by brala nějaký velký ohled na moje city. Vzpomněla jsem si, že jsem to na ní měla vlastně docela ráda.

21.2.2024 v 21:31 | Karma: 10,71 | Přečteno: 514x | Diskuse| Osobní

Lucie Svobodová

Velké sousto

,,Promiň, já tohle asi nemůžu. Nezvládnu to. Je toho na mě moc.” řekl mi potichu a nepřestával nervózně přešlapovat. Byl to přesně týden, co jsem mu to konečně řekla.

18.2.2024 v 19:52 | Karma: 12,15 | Přečteno: 662x | Diskuse| Osobní

Lucie Svobodová

Jen díky Tobě

,,Říkáte, že jste díky němu udělala autoškolu. Vy jste opravdu věřila, že tam je při zkoušce s vámi, dohlíží na vás ve formě nějaké energie nebo dokonce udělá tu zkoušku za vás?”

12.2.2024 v 23:07 | Karma: 11,47 | Přečteno: 397x | Diskuse| Osobní

Lucie Svobodová

Léčitel II.

Pomalu jsem otevřela oči, ale všechno bylo rozmazané. V první chvíli jsem si nedokázala vzpomenout, kde to jsem. Byla jsem hrozně slabá.

7.2.2024 v 1:17 | Karma: 9,29 | Přečteno: 472x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 12,35
  • Průměrná čtenost 713x
Jsem sedmadvacetiletá holka, která se rozhodla psát o tom, co prožila. Od mých osmi let jsem byla součástí skupiny, kterou by většina odborníků (a nejspíš i neodborníků) nazvala pojmem sekta. 

instagram: @mujzivotvsekte

Seznam rubrik