Převaděč spojitosti made in USA - aneb kdo má zálusk na české zlato?

Převaděč spojitosti je předmět, jež během chvilky dokáže zničit vesmír.Všichni po něm velmi touží. V jedné bláznivé americké komedii. Existuje, bohužel,  i v reálném světě. Říká se mu neomezená moc. A boj o ní kulminuje.

Všechno se vším souvisí. Pojďme se pro začátek shodnout na tom, že dějiny  lidstva se samy vážně nepíší. A na tom, že když něco velmi pravidelně a poctivě trénujete, stanete se,  vysoce pravděpodobně, mistry ve svém oboru. Oblíbeným sportem se v posledním století obecně stala manipulace s lidským vědomím. Nejprve se trénovalo na jednotlivcích, následovaly skupiny, davy, národy. Nemůže to být tak těžké, hrajete stále tutéž hru, jen řády se navyšují. Pravidla jsou neměnná - potřebujete jen velmi mnoho peněz, ovládat strategické prvky (především média, zákonodárné orgány států, vlády, politiky - což opravdu dnes, za pomoci peněz, není nesnadné, bohužel), dostatek přisluhovačů, výrazné sebevědomí a jistý druh zvrácenosti. Co z toho budete mít? Získáte "převaděč spojitosti". Stanete se pánem světa. Asi moc nepochopím, co z to plyne za pobavení nebo uspokojení, ale lidé z takového těsta existují. Bohužel pro nás přítomné, existují teď a tady. Vydejme se malou procházkou po stopách převaděče spojitosti. Předesílám, že vždy zvláštní náhodou vedou přes území plná komodit nejcennějších. Území plná nerostného bohatství, ropy a zemního plynu, zlata a uranu.

1. Írák 

Zde odkazuji laskavého čtenáře na wikipedii. Válka v Perském zálivu včetně všech okolností je zde poměrně detailně popsána. Dnes už je přímo veřejným tajemstvím, za jakým účelem vstupovaly bohaté ekonomiky do tohoto konfliktu a kdo převzal vedoucí úlohu. Jak byla zkreslována očitá svědectví zvěrstev páchaných Husajnovým režimem. Byl to po dlouhé době první velký válečný konflikt a vědomí většiny lidí nebylo příliš obtížné "opít" bajkami o zlém bubákovi Husajnovi a "spasitelích" svobody a demokracie USA. Jakým bohatstvím disponují "osvobozované" oblasti je notoricky známé. Ropa, ropa a zase jenom ropa.

2. Jugoslávie

Zde odkazuji laskavého čtenáře na blog pana Františka Stočese. Dá se říci, že jsme na článku pracovali takřka synchronně, jeho informace jsou vyčerpávající.

3. Afghánistán

Je skutečně možné, že by někdo dokázal obětovat pro získání převaděče až 3000 příslušníků vlastního národa? (Zde bych zopakovala výrok "otce" FBI:Individuum je handikapováno v momentě, kdy se setká s konspirací tak monstrózní, že nemůže uvěřit tomu, že existuje.” J. Edgar Hoover.) Takže za mne, ano, je to možné. 11. září 2001 byl proveden teroristický útok na WTC v New Yorku. Od počátku je tato záležitost obestřena množstvím podivných nesrovnalostí. Již velmi brzy po tomto útoku se ozývaly hlasy řadových amerických občanů, že je to "own business" - tedy vnitřní (vlastní) záležitost. Americká vláda čelila množství konspiračních teorií a obvinění. Faktem zůstává, že fatální nepřipravenost a pasivita obranného systému takovéto militantní velmoci je až zarážející. A také to, že bylo ihned po útocích předloženo světu velmi mnoho až zcela jasných důkazů o únoscích. Lidé se soustřeďují na drobnosti, třeba na tu, jakým způsobem by se cestovní pas jednoho z únosců (patrně ze stejné hmoty jako ten váš), dostal z výhně 980° C a dosedl neporušen na chodník poblíž "dvojčat", přímo k nohám policisty. Nechme konspiraci konspirací. Životy obětem to nevrátí. Faktem zůstává, že díky tomuto spouštěči a následnému obviněním Al - Káidy, se otevřely pro USA dveře do Afghánistánu. Jen tak mimochodem do země, která patrně leží doslova na pokladu v hodnotě až 1 bilionu  USD. Existoval vůbec způsob dostat se k takovému nedozírnému bohatství jinou cestou než přes uměle vyvolaný válečný konflikt? Domníváte se, že skutečně patří k intencím běžného osvoboditele utlačovaného národa, provádět paralelně s vojenskou operací i rozsáhlý geologický průzkum osvobozovaného území? 

3. Země Arabského jara

Politická a ekonomická destabilizace, náboženské čistky. Arabské jaro bylo "sousto" již většího kalibru. Celý svět byl lehce paralyzován smrští "převratů" a nepokojů hned v několika arabských zemích najednou. Žel bohu, opět pod rouškou, nyní již poněkud otřepaného scénáře "ochrany demokracie" ze strany západních ekonomik.  No a představte si, co čert nechtěl. "Na listině s novými ropnými a plynovými nalezišti se nově objevuje  i celé východní Středomoří podél pobřeží Israele, Libanonu, Syrie, Kypru a Řecka. V ekonomicky a politicky orientovaných periodikách se spekuluje, zda nové nálezy nesouvisí s postojem Kataru, Saudské Arabie, Turecka, Francie a USA a snahou svrhnout proiránský  režim v Syrii a nahradit jej novým, závislým na Kataru," tolik slova F.W. Enghdala, amerického analytika.

4. Mali

Zkraje roku 2013 proběhla docela malá tichá "válčička" na území Mali. Bylo to asi tak tiché jako pohřeb sebevraha za hřbitovní zdí. Opět dosti náhle začal ohrožovat pokojné obyvatele Mali (bývalou francouzskou kolonii) džihád a šaría zákon. Jak jinak, pod pohotovou taktovkou USA se role osvoboditele tentokrát ujala Francie. A jak jinak i Mali, především její severní část (a zrovinka ta byla decimována islamisty), se po znovu zpracovaných průzkumech stala velice slibnou ropnou zásobárnou.

 

Ve vztahu k bodům 2,3 a 4 si neodpustím úvahu na platformě principu Occamovy břitvy: V těchto třech bodech se opakuje problém radikálního islámu. V těchto třech bodech se opakuje válečný konflikt vedený vždy západní velmocí. Napadá mne tedy smělá, leč vysoce pravděpodobná domněnka - jistě je v silách západních ekonomických velmocí (zvláště ještě ve spojení s arabskými šejky - všimněte si, jak se jejich výsostným baštám radikální islám vyhýbá) "zasponzorovat" nějaký ten krvelačný, běžné obyvatelstvo šikanující, džihádistický cirkus. Když je dílo v plném proudu, vystoupí s plamennými výroky největší prezident na světě a začne proces "boje za demokracii a svobodu". A šupky dupky, dveře do arabských zemí, sedících mimochodem na ropném bohatství jsou zase  a opět zcela dobrovolně otevřeny dokořán.

5. Ukrajina

Snad žádný trochu rozumný člověk nemůže uvěřit tomu, že ukrajinské obyvatelstvo bylo tak  politicky aktivní a v průběhu několika hodin (kdy snad ani nemohlo stihnout otevřít denní tisk či net) od odmítnutí Viktora Janukovyče podepsat asociační smlouvu s EU, dokázalo uskutečnit převrat se vším všudy. Byly o tom již napsány stohy. Pominu nyní nacistickou "chátru", sestřelený civilní letoun, i zcela možnou souvztažnost ukrajinských událostí a jim předcházejícího leteckého neštěstí u Smolenska, kde zahynula celá tehdejší polská politická a intelektuální elita včetně prezidenta Lecha Kaczynského. Nebožtík polský prezident se bránil houževnatě federalizaci Evropy a zakládal si na suverenitě Polska. Kdo mohl potřebovat rebela na tak strategickém postu souseda cílové destinace? To takový Donald Tusk (již jeho křestní jméno zavání patriotismem, že), to je jiná káva. S tím jistě Brusel, potažmo USA žádné problémy nemá. Ale zpět na stopu převaděče spojitosti.

Část Ukrajiny na východě s rozlohou 7800km2, a na západě s plochou 6300 km2 přechází na 50 let pod prakticky nekontrolovanou vládu dvou supernadnárodních společností, které samozřejmě patří dvěma snad nejbohatším klanům světového impéria.

„Shell“, která získala juzivskou oblast, patří rodině Rothschildů, a „Chevron“, jíž lvovská a ivanofrankivská oblastní rada dala souhlas k těžbě uhlovodíků v těchto oblastech, patří rodině Rockefellerů.

 

 

 

 

 

 

 

Zde bych si dovolila odkázat na blog pana Břetislava Olšera. Zase a opět jde jen o získání přístupu k nerostnému bohatství. A zároveň o získání odbytiště pro svůj plyn, čehož jsme v současnosti svědky. 

A blížíme se do fantastického finále...

6. Evropa

Podívejme se na to, co aktuálně prožíváme. Nejenže máme starosti sami se sebou - EU je kolosální monstrum, jehož vznik a především jeho účel naprosto naplňuje ideu konspirace. Všechny státy, které do podepsání Lisabonské smlouvy neměly větší ekonomické problémy a nečelily významnějším excesům, se náhle propadají do dluhů - viz. Řecko, Itálie, Španělsko. Jede to jako dominový efekt. EU se chová vůči svým členům šikanózně, není v tom žádný dobrý úmysl. Evropské země byly obrány o národní identity, nezávislosti, suverenity a autonomii rozhodování. Stali jsme se v přeneseném významu otroky v novodobém otroctví. Ale kdo jsou ti otrokáři? Pod čí taktovkou se toto odehrává? Opravdu se zčistajasna tisíce a tisíce ekonomických uprchlíků jednoho rána probudilo a rozhodlo se pro únik do Evropy? Dostaly se k vám informace o skutečných uprchlících, kteří trpí hladem a v jakýchsi šílených lágrech umírají děti i dospělí na podvýživu a nemoci? Tito skuteční uprchlíci nemohou nikam utéct, nemají na to prostředky, jsou uvězněni ve svém světě hrůzy. Proč tedy nikdo nenaslouchá, že my, xenofobové a rasisti, jsme ochotni uvolnit nemalé sumy na záchranu těch opravdových uprchlíků v místě jejich utrpení? Místo toho sem, přímo bych řekla "řízeným mechanismem", zasílají ekonomické imigranty. Domnívám se, že tato vlna je řízená a je zcela jasně kalkulováno s jejími důsledky. Totiž, co se stane, když narušíte integritu zemí, když rozpustíte ekonomiky a národní povědomí? Do tohoto chaosu přimícháte koktejl emocí a především ohromného hospodářského vysílení. Pokud bude tento příliv uprchlíků pokračovat (a Afrika je opravdu bezedný rezervoár utečenců), nastanou postupně hubenější časy.  Existuje mnoho alternativ vývoje, ale řekněme si popravdě, kolik jich je pravděpodobných:  

a) imigrační vlna se zastaví sama od sebe

b) imigranti budou vraceni zpět - zatím tomu nic nenasvědčuje

c) Evropa bude zahlcena imigrační vlnou, dojde k postupnému odumírání ekonomiky v důsledku, jak to jen říci jednoduše - "vyžrání sýpek". Budeme živit tolik hladových krků, které nebudou pracovat, že se z z Evropy postupně stane chudinská periferie Asie. A ti, kdož se domnívají, že USA dělá tzv. "mrtvého brouka" se mohou dosti mýlit. To není brouk, ale šelma. Šelma připravená ke skoku. Cožpak tato velmoc nebude tím, komu kolaps Evropy a rozpad jejího hospodářství pomůže opět na nohy? Mnoho alternativ pro vývoj není. V každém případě na tom USA a potažmo naši již dobří známí hledači ztraceného přenašeče spojitosti vždy markantně vydělají. Jestliže si necháme sýpku vyzobat, koho asi tak požádáme o půjčku? MMF, kde žádné větší rozhodnutí o půjčce neprojde bez souhlasu USA? (Hlavní rozhodnutí vyžadují 85% většinu. Po celou historii MMF tak nelze bez souhlasu Spojených států amerických rozhodnout. - zdroj wikipedia.org)? Nebo přímo USA? A čímpak se zaručíme, co dáme do zástavy uprostřed zdevastované ekonomiky? No, přece to, co je pod námi...a vězte, že je toho hodně. Skandinávské země mají v mnoha směrech co nabídnout. Evropa je geologicky rozmanitá. Kupříkladu taková malá nanicovatá zemička česká a její zlato. A pokud nenastane varianta zchudnutí, ale lidé se budou bránit násilím, vypuknou občanské války...koho opět požádáme o intervenci? Kdo přispěchá v plné zbroji? A čím tato pomoc bude podmíněna? Na to už si můžete odpovědět sami. Stále vám to ještě nepřipadá jako řízený sestřel Evropy z hvězdného nebe blahobytu? 

Zde stopy převaděče spojitosti záhadně končí....i když, prý si to namířil, dosti, jak se říká, "namachrovaně" směrem na Rusko.....

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lucie Paseková | pondělí 10.8.2015 3:55 | karma článku: 28,89 | přečteno: 1817x
  • Další články autora

Lucie Paseková

Proč vyhrál?

9.11.2016 v 11:26 | Karma: 41,28

Lucie Paseková

Nejsem matkou, protože nechci!

20.10.2016 v 17:17 | Karma: 40,36