70% Čechů trpí vážným onemocněním jater - recept na vyléčení čtěte níže

Aneb co se můžete dozvědět o kolektivní vině v prodejně zdravé výživy. Jak popudlivé Čechy ovládá "jen" blbá nálada a hysterie. Když se usmíváte, usmívají se i Vaše játra...

" To je vážně hrozný, všude se propírají jen uprchlíci, je to fakt obtěžující...", pěstěná dáma si patrně o polední pauze  odskočila do prodejny zdravé výživy a vylévala si své pobouřené srdce mladé prodavačce.

" Jakoby člověk neměl dost svých starostí", kroutila demonstrativně hlavou. Tak trochu možná očekávala, že skromná frontička za ní se k jejímu mrmlání připojí. Představte si to, cosi nabouralo její představu o klidném spokojeném životě ve vakuu, nad kterým se vznáší Picassova holubice míru v duhových barvách. Nenapadlo dotyčnou, že právě TOTO a TEĎ je její skutečný život? Že není žádné potom, protože nikdo nevíme, co bude potom.

"Nojono, to teď slyšíte ze všech stran....ale víte čím to je? Češi maj fakt hodně blbou náladu", slečna prodavačka zavinutá do jakéhosi batikovaného "klokana" s rozkrokem mezi koleny - módní policie by se patrně shodla na mutaci sárí ve prospěch burkin - rozštípla problematiku narůstající občanské nespokojenosti nekompromisním mladistvým nadhledem. V průběhu společenské analýzy jen tak mimoděk vyrovnávala zboží do evidentně nového oddělení v regálu s nápisem "Halal potraviny". Pokračovala s výkladem dál:" Hrozně se stravujou, pijou pivo, alkohol, maj zanešený játra...jsou pak hrozně negativní, ve všem. Nesnášej uprchlíky a Rómy, a taky gaye...prostě dělají pořád problémy."

V duchu jsem jí musela dát za pravdu. Plácáme se v "blbé náladě", alespoň ti z nás, kteří se neodřízli od reality a obávají se o budoucnost českého národa. Ale zdá se, že slečna má problém s kauzalitou, tedy určením příčiny a následku. Je zcela na místě obávat se o zdraví tohoto národa, o zdraví jeho jater. Nicméně, vidím ten vývoj poněkud odlišněji.

Znáte tu " starostlivou " vrásku mezi obočím, dvě hluboké brázdy, jež vám zdobí obličej? Tak to jsou vaše játra. A nejsou vážně v pohodě. Budíte se ve dvě v noci? To vás vzbudila vaše játra. Bolesti hlavy, migrény, bolesti krční páteře, kyčlí, trávící obtíže, hořká pachuť v ústech, kuří oka a otlaky na 4. prstu nohy, slzení očí a obecně oslabený zrak, dřevěnění končetin, obtíže při ohýbání a napínání, záněty šlach, třes rukou a nohou. Psychické projevy nejsou také žádné eňo ňuňo - nerozhodnost, málo odvahy, agrese, žárlivost, výbušnost a vztek, maximální sebekontrola - stažená šíje, útočná až urážlivá legrace, výsměch, šikanující puntíčkářství.

A tady docházím k omylu slečny prodavačky. Ano, opravdu špatné stravování poškozuje játra, ale existuje daleko silnější útočník na náš cenný orgán a to je STRES. Játra uchovávají nezpracované emoce. Vše, co v sobě dusíme a neodbouráme, nezpracujeme, játra prostě velmi ničí. 

A já se vůbec nedivím a oklikou se dostávám k nadpisu s nádechem poplašné zprávy. Dle úsudku slečny prodavačky mají všichni, kdož odmítají sluníčkářské manýry, prostě nemocná játra. Takže to je oněch, z posledního průzkumu vzešlých, 70% občanů tohoto národa. Ti odmítají nájezd armády ne nepodobné té Xerxově. Ale našemu slavnému govrnmentu to je, zdá se, jedno. Vůbec si troufám tvrdit, že naše játra se stala přímo terčem politiků minulých dvaceti let. Zásobují nás spolehlivě a flexibilně tolika absurditami, že jen zázrakem by někdo,  kdokoli z nás, neměl zanešená játra nezpracovanými emocemi. Je toho tolik, co v člověku vyvolá pocit bezmoci, že by se i játra rozplakala. Myslím, že jsme toho v sobě za ta léta museli dusit dost a dost. 

Je nejvyšší čas ozdravit se. Uvolnit zablokovaná játra - tady tedy zkazím radost všem sunnyfans - nečekala bych od toho rozhodně, že po obrodě vlastních jater podepíše 70% národa petici za přijetí milionu uprchlíků do našich domácností. Uvolnit je můžete katarzí - námi oblíbené nadávání v hospodě u piva, ale i sofistikovanější psaní blogů, diskutování, účast na demonstracích, vyslovování svých názorů. Potom doporučuji zakoupení boxovacího pytle nebo vyčlenění pěkného péřového polštáře coby fackovacího panáka - funguje to skvěle. Setkávejte se s přáteli. Těmi skutečnými. Jezte citron, pijte zázvor. A na památku moudrého Konfucia ("Dobrý lék chutná hořce, dobrá rada drásá uši"), pijte hodně hořkých bylin - pelyněk, třezalku, ostropestřec mariánský. Jezte zelenou zeleninu.

A na závěr jako perličku doporučuji konzumaci Kotvičníku zemního neboli Tribulusu - je to klenot, dosti opomenutý. V odkazu získáte potřebné informace. Slibuji si od toho jakýsi bonus pro český národ, neboť jeho účinky by mohly významně pomoci v boji proti přijímání ekonomických imigrantů (jakéhokoliv vyznání a etnika), jimiž chce vrchnost, naprosto zvráceně, zalepovat díry v populační křivce českého národa. To považuji za zaprodanost a zradu na vlastním kmenu.

Vyléčme si játra, ať je náš národ ještě silnější v boji proti nešvaru jakéhokoliv druhu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lucie Paseková | čtvrtek 6.8.2015 13:36 | karma článku: 27,94 | přečteno: 2210x
  • Další články autora

Lucie Paseková

Proč vyhrál?

9.11.2016 v 11:26 | Karma: 41,28

Lucie Paseková

Nejsem matkou, protože nechci!

20.10.2016 v 17:17 | Karma: 40,36