Hledám partnera. Zn.: Bez sexu!

Dnešní doba je ve všech ohledech jiná než ty předchozí. V ohledu na pohlaví,sex,partnerství,manželství a rodičovství je dnešní doba ve velkých změnách. Můžeme s nimi souhlasit,či nesouhlasit ale zastavit změny se nedají.Čas ukáže.

Hledám partnera, zn.: Bez sexu.

Nedávno jsem zaslechla rozhovor dvou dívek, které v dopravním prostředku dost nahlas probíraly své milostné zážitky z předešlého večera. Jedna z dívek ukončila rozhovor větou:" tak tohle mě nebere, já jsem asexuál".

No, koukala jsem vám jako jojo. Cože to ta dívka je? Nelenila jsem, a koukla na internet. A něco málo se dočetla. Člověk se opravdu dovídá něco nového celý život.

Říkají si asexuálové. Partnerství, ale bez sexu. Je to divné? Myslím, že v dnešní době ne. Je mnoho lidí, kteří nemohou, nebo nechtějí mít sex. Chybí jim ale životní partner, s kterým by sdíleli život? Ano, také touží po lásce a partnerství. Napadá mě otázka. Kde si hledají takového partnera?

Dát si inzerát? Pokud se podíváme na inzeráty, nebo se jen rozhlídneme a zaposloucháme, je to naopak. Lidé chtějí sex bez partnerství. S nikým nesdílet společný domov a život.. Sex je všude kolem nás prezentovaný jako úžasná a jediná životní úroveň. Televize a časopisy jsou plné mladých a krásných lidí, toužících a roztoužených. Např. reklama na pilulky s chichotajícími se děvčaty po super promilované noci, co jsou celé zmožené a přitom šťastné až se hory zelenají. Časopisy nabízejí rady jak a kde si nezávazně užít. Toho je všude dost a dost.

Jenže je tu skupina lidí, kteří sex nemají jako prioritu svého života. A když už člověku samota přestane stačit a z nějakého důvodu nestojí o milování, nebo mu stačí párkrát do roka, kde tedy hledat partnera. Partnera pro kterého je hlavní ve vztahu blízkost, láska, společně zájmy, vzájemná úcta a nevykrádat jiný vztah? Podívala jsem se po internetu. Našla jsem pár článků, tak i seznamky pro asexuály. Podle moderních výzkumů, přibývá lidí, kterým stačí sex jednou měsíčně, nebo dokonce dvakrát do roka. Nejsou to lidé, kteří drží celibát, nebo by měli nenávist k milování, jen jim nechybí jako jiným. Asexuálové mají už i v České republice svoje sdružení. Mají i svá diskusní fóra. www.asexual.cz . Podle některých zdrojů, mají dokonce i své symboly. Jako vlajku, černý prstýnek na prostředníčku pravé ruky, nebo karta eso, která je údajně hlavním symbolem. Je tu i stránka s vtipnými obrázky - Asexual cace meme.

Je fajn, že se lidé přestávají stydět za své životní postoje. Žádný z nás nežije život toho druhého, každý si musí odžít ten svůj. A jak ho bude žít, si každý musí zvolit sám.

https://www.ladykarta.cz/cs/rady-a-tipy/sex-dekuji-nechci-10389

 

Autor: Lucie Michalová | čtvrtek 1.2.2018 20:08 | karma článku: 19,81 | přečteno: 2501x
  • Další články autora

Lucie Michalová

Nechtěné dítě

30.4.2024 v 8:43 | Karma: 6,32

Lucie Michalová

Poznáte tyto verše

25.4.2024 v 10:51 | Karma: 6,98

Lucie Michalová

Posmrtný život

20.2.2024 v 13:09 | Karma: 13,12

Lucie Michalová

Budíček

18.2.2024 v 0:40 | Karma: 7,74

Lucie Michalová

Láska první a na celý život

15.2.2024 v 18:15 | Karma: 9,09