Prosmějte se z deprese

Jste čerstvě po rozvodu, dostala jste padáka v práci nebo přišla nečekaná zrada od dlouholeté kamarádky, které jste důvěřovala? V tom případě hned zapomeňte na chemická antidepresiva a naordinujte si terapii smíchem!

Každý z nás se alespoň jednou v životě dostal do stavu, kdy na něj vše doma padalo, zmocňovaly se ho pocity marnosti a apatie. Pokud jste se v textu právě našla, udělejte pro sebe první krok a usmějte se. Útěchou může být fakt, že nejste jediná na světě. Smích je nejúčinnější recept na zdraví, takže pokud si budete pravidelně a s chutí dopřávat duševní orgasmus v podobě záplavy endorfinů, dočkáte se zasloužené odměny. Deprese před vámi uteče a také mnohonásobně posílíte imunitu.

Věřte tomu, že jste schopná smát se jakýmkoliv negativním myšlenkám. Pokaždé. když se přikradou, usmějte se a pozdravte je jako své staré známé. Imaginace je jedna z nejsilnějších zbraní, kterou můžete vlastnit bez "zbrojáku. Využijte ji! Možná budete překvapená, ale podle smíchologa Petra Fridricha má předstíraný smích stejný účinek jako smích přirozený. Dalším způsobem, jak pěstovat úsměv Mickey Mouse, je obklopovat se veselou společností, předměty, barvami a zvířaty. Psychice velmi prospívá také čtení, tak vyražte do knihovny a inspirace si vás najde sama...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lucie Sadecká | čtvrtek 31.7.2014 11:56 | karma článku: 6,64 | přečteno: 455x