Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Arbusobraní..., suchofrukty..., :-):-):-)

Nádhera! Lituji, že jsem nemohl být při tom.

Bábušky před magazínom, prodávající domácí "přebytky", djáďové v koženejch bundách motající se kolem přívěsu s kvasem..., óčereď na maróženoje prodávané přímo z plachtového náklaďáku v prosinci při mínus dvaceti a blízající štastlivci blaženě mířící se svým studeným úlovkem někam do závětří..., tak to tam bylo za mě...

P.S. Už jsem měl trochu obavy, co s Vámi je, snad jste nemarodili...

0 0
možnosti
KT

mňam, mňam, mňam. ono čím dál víc na východ se furt líp žere, říkal jeden tatínkův kamarád. a ženský umí vařit a dělají to rády. vyjímky samozřejmě jsou. a umějí uvařit z mála i z luxusních surovin, jak je doba. asi je to o lásce k životu :-)

2 0
možnosti
Foto

Pěkné, sliny se mi sbíhají.R^

Děda pochází ze Zakarpatské Ukrajiny, takže boršč, golubky a pirožky se jedly i u nás v Čechách.:-) Ale ty ryby...nevím, nevím, ryby nejím.;-D

2 0
možnosti
Foto

jeden můj děda byl němec a druhý moravák (já jsem teda čistokrevný pražák) a tato jídla se u nás taky jedla docela běžně.;-D

0 0
možnosti
PB

..... ááá, gastroden!,- mňo,- zkonzumoval jsem víc ruských lihovin než potravin, ale boršč a pelmeně (pokud na ně narazím) jsou top. Kaviár mě "nedostal" tak, jak jsem si představoval,- zato Stoličná z mrazáku v ledovým stakanu nemá konkurenci!R^

2 0
možnosti
Foto

Taková Pekarová Adamová by nic z toho nevzala do huby.

3 3
možnosti
PK

tak nabídka asi velmi pestrá, já přežívám hodně na chlebu, o tom zmínka nebyla, třeba ve státech jsem si ho raději pekl sám....jinak chutný blog, zvláště ty ryby zde scházíR^R^R^

1 0
možnosti
LJ

Chleba v Rusku klasický, černý, žitný, když natrefíte na čerstvě upečený, je to lahůdka, no a v případě potřeby vydrží i měsíc;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3154x
Život mi asi před deseti lety přihrál do cesty jednoho zajímavého člověka, pořídila jsem si s ním tři děti, a přestože jsem vždy jazykově inklinovala spíše k francouzštině a angličtině, tak jsem docela důvěrně poznala Rusko, jehož svéráznou jedinečnost jsem si svým způsobbem zamilovala. Však asi ne náhodou, již dávno před tím, než jsme tam na nějakou dobu zakotvili, byla mou oblíbenou knihou Mistr a Markétka.

Jsem pozorovatelka a většina věcí, co se mi děje sice vypadá normálně, ale ve skutečnosti je to sranda a tak o tom píšu. A pokud by někoho zajímalo, jak přežít např. ruské školství, ruské zdravotnictví, ruskou restauraci, hotel, obchod atd., tak o tom píšu. Nebo jak ve skutečnosti vypadají ruské ženy, dívky a muži, jaké to je v ruském vlaku, na ruském trhu, kdo prodává nejlepší ovoce a zeleninu, jak ve skutečnosti vypadá ruská rybalka anebo jak moc Rusové běžkují, tak o tom píšu. A bývá to sranda.

Seznam rubrik