Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podumání nad malostí

Možná, že si tímto kopu svůj blogerský hrob sobě na míru, ale nemohl jsem jinak.

Reaguji na článek MF Dnes ze dne 1.5.2015, k přečení i na http://usti.idnes.cz/klaudia-dudova-dluzi-na-najemnem-dah-/usti-zpravy.aspx?c=A150331_223603_domaci_bse, "Romská herecká hvězda neplatila za byt"

Proč tak pozdě? Inu, po pravdě jsem si myslel, že mi to nestojí za řeč.

Abych nebyl neomalený, rád bych autorovi, tak říkajíc, pogratuloval k sesmolení článku a výtečné všímavosti, muselo dát opravdu velkou fušku zjistit si, že je slečna Dudová romka, lidově cikánka, že? Ostatně on se mnohem lépe prodává titulek "Romská hvězda", než prosté " Herečka Dudová". Kdyby chybělo to upozornění na původ, už by nebylo o čem vlastně psát. Vzpomínám si, když se psalo před pár lety o statisícových dluzích páně Ransdorfa, to se sem tam někdo poškleboval, jiný pokrčil rameny, většině to ale bylo celkem "šumák". Ale, psát o romce, to je trhák a prodává se, jedna báseň, neb u většiny Čechů platí slovo ROM jako výstražný maják " co pak to ty ku*vy černé zase vyvedly..."

Najednou se z nor vyhrabou zamindrákovaní tupci, aby mohli láteřit a nadávat na cikány, jaká je to selanka, svoloč, lotři nepřizpůsobiví, ačkoli ještě chvíli před tím nevěděli, kdo že ta Klaudie Dudová vlastně je. Proč taky, nezajímá je. Je to romka a to stačí pro zapomenutí na vlastní kostlivce ve skříni, vlastní dluhy, exekuce, soudy, po jednom článku, jako by jich nebylo. Předpokládám, že pisatel není úplný pitomec a věděl dobře, jak to bude fungovat. A fungovalo to výborně. Jedna strana spustila palbu rasistických keců nebo posměšků, druhá naopak mlela cosi o xenofobii, patrně z neznalosti významu toho slova. Tady se musím autora trochu zastat. Nemyslím si, že by měl v úmyslu být rasistický a xenofobní (dnes je xenofobem nazýván téměř každý), jen měl na srdci, aby se článek dobře prodával a způsobil nějaký ohlas. Že to zneužila jiná média a osoby pro vlastní proticikánskou štvanici, není jeho vina.

Před časem se dostala do pozornosti tisku i televize maminka paterčat Alexandra Kiňová. Každá taková maminka by dostala tisíce gratulací a přání, bohužel, Saša měla tu smůlu, že je romka. Tak obrovskou vlnu hnusu, hnusu a zas jen hnusu, co se na ní okolí naplivalo, co se týče minulosti, včetně intimností, které normálnímu člověku není slušno rozebírat, rasismu a do nebe volající závisti, jsem dlouho neviděl. Místo, aby se lidé podivili počtu dětí, popřáli, pozdravili, se slétli jako hejno krkavců, aby do nebohé pětinásobné mámy mohli zlostně klovat. Co dostala, kolik dostala, kolik chův má, co dělá, co dělá její druh, co nosí, jak to, že to má - zkrátka hanbou ji chtěli umlátit - nit na ni nenechali suchou. A to přesto, že o Alexandře věděli úplné kulové. Jak jsem již říkal, stačilo, že je romka. Informovanosti netřeba, vždyť se to dočteme v Blesku, co je to zač, ten totiž nikdy nelže! (Pro méně chápavé, to je ironie)

Abych to tak shrnul. Není špatné nazývat vše pravými jmény, ale proč to, pro Boha živého, vytahovat tam, kde to není podstatné? Když jde o zločin, jasně, chápu, mělo by se říct, že byl pachatel rom, Čech nebo třeba Maďar. To chválím, vzpomeňme, kterak Britský tisk informoval o gangu arabských pedofilních znásilňovačů jako o asiatech, čímž se dopustil rasismu na občanech z Dálného Východu. Nazývat arabské pedofily jako araby se totiž nehodí. To by bylo totiž neskutečně xenofobní. Ale že byl tamto Čech, tohleto zase Francouz, to se kupodivu Angličtí pisálkové nijak říci neštítí. Ale o tom si povíme zase jindy. Několika slovy, nehledejme senzace, kde nejsou, protože kdyby se mělo psát o každém, kdo peníze má a stejně neplatí, tak by se většina těch proticikánských kecalů musela pěkně chytit za nos.

 

Ještě jedna maličkost, kterou si neodpustím. Pokud na vás přijde neodolatelná chuť to nějak komentovat, nechte si nesmysly horlící po tom, by si autor, tedy já, pobyl na pár dní mezi cikány, že se jich hned zastávat přestanu. V mém rodném městě je opravdu těžké nemít za sousedy minimálně jednu cikánskou rodinu a mé zkušenosti jsou, řekněme skromně, dostačující.

Autor: Luboš Vlasák | sobota 11.4.2015 16:38 | karma článku: 13,67 | přečteno: 707x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik