Ze hřbitova i ze školy

• Jaká válečná pravidla ctí teroristé? Nesmyslná otázka: žádná. Ti operující v Pásmu Gazy vystřelují rakety odkudkoli. Nejnovější videa, která jsou součástí tohoto článku, dokládají, že odpalovacím místem může být v lepším případě hřbitov, v horším škola.

Video I/Zdroj: The Jerusalem Post News

Rakety teroristů vypálené na Izrael ze hřbitova v Gaze.

Video II/Zdroj: Tentýž

Rakety teroristů vypálené na Izrael z areálu gazské školy Abu Nur.

 

Logická reakce Úřadu mluvčího izraelské armády:

Hamas je zodpovědný za všechny škody způsobené v Gaze odvetnou střelbou.“

 

Neboť:

Hamas i nadále zneužívá veřejné prostory v Gaze k odpalování raket na Izrael.“

 

V českých televizích jsme mohli vidět protivládní demonstrace vesměs naivních izraelských levičáků, kteří věří pohádkám o tom, že s teroristy je možné se dohodnout jednáním. To možné není. To, čemu Hamas dobře rozumí je stejné, čemu rozuměl Hitler. Je to síla. Větší síla, než jakou disponoval on sám.

 

V izraelské demokracii mají i tito lidé právo na veřejnou prezentaci svého názoru. Navzdory tomu, že kdyby se dostali k moci, znamenalo by to konec nejen izrelské demokracie, ale i izraelského státu.

 

Naštěstí nic takovbého nehrozí.

 

Většina obyvatel Izraele s těmi, kdo v Tel Avivu a jinde organizují protivládní demonstrace nesouhlasí. Svědčí o tom průzkum veřejného mínění, který provedla respektovaná socioložka Mina Cemachová.

 

Respondentům položila dvě otázky.

 

  1. Izrael dosáhl (v rámci nynější protiteroristické operace) dostatečných úspěchů, ztratil vojáky a je čas s tím přestat.
  2. Izrael nemůže přistoupit na příměří, protože Hamas pokračuje v odpalování raket, nebyly nalezeny všechny tunely a Hamas se ještě nevzdal.

 

Pro variantu I se vyslovilo 9,7% dotázaných, pro variantu II 86 a půl procenta respondentů. Zbývajících 3,8% odpovědělo, že neví.

 

Jasná odpověď všem demonstrantům, kteří věří, že s Hamasem je možné vyjít po dobrém. S organizací, teroristickou organizací, která nedokáže dodržovat ani to příměří, které sama vyhlásila, to prostě možné není.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 27.7.2014 21:48 | karma článku: 18,51 | přečteno: 469x