Zásadní posun v záležitosti ruských letů do Egypta

Egyptský web Ahram On Line s odvoláním na ruský zpravodajský portál Sputnik přinesl dnes (24/11) přinesl klíčovou informaci.

Podle náměstka ruského ministra dopravy Valerije Okulova splnil Egypt všechna doporučení ruských expertů, která se týkají posílení bezpečnosti na jeho letištích.

 

Podle slov náměstka je možné připravit do týdne nebo deseti dnů novou inspekci ruských specialistů, přičemž se čeká na pozvání egyptské strany.

 

Pokud kontrola bezpečnosti dopadne dobře, nemělo by nic bránit obnovení letů z Ruska do Egypta, což by znamenalo návrat početné ruské klientely do tamních destinací, která cestovnímu ruchu v zemi pyramid citelně chybí.

 

Zdá se tedy, že ruský ministr dopravy nemusel být daleko od pravdy, když v říjnu prohlásil, že k obnovení letů RF – Egypt by mohlo dojít do konce roku 2016. Což na druhé straně znamená, že se s největší pravděpodobností blíží konec více než ročního období, kdy bylo na rudomořských plážích ruských návštěvníků minimum, případně žádní. Jak patrno, všeho do času.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 24.11.2016 8:35 | karma článku: 18,34 | přečteno: 693x