Tři v jednom + devět obrázků (Akt.)

Nedávno jsem na blogu upozornil, že Václav Klaus má v článku na svém webu (www.klaus.cz) špatně napsanou českou verzi německé spolkové země Baden-Württemberg.

(I)

V přepisu se ztratilo jedno „t“ a „m“ se změnilo v „n“. Viz obr. 1:

 

... obr. 1

 

Sotva byl můj blog publikován, zafungovala agentura „Tam-tam Channel CZ“, informace o chybě se dostala na správné místo a článek exprezidenta byl opraven. Viz obr. 2:

 

... obr. 2

Vše se tedy zdálo být v pořádku. Vlastně to v pořádku je. Až na jeden drobný detail, který už ale nemá s VK nic společného.

 

Když jsem včera (18/3) před půlnocí surfoval po serverech, našel jsem na Aktuálně.cz článek předního českého publicisty Karla Hvížďaly nazvaný „Co je Alternativa pro Německo“. Téma mě zajímá, vrhl jsem se tedy na čtení – a jaké bylo mé překvapení: hned v prvním odstavci stejně (po mém soudu) špatný přepis téže spolkové země. Viz obr. 3:

 

 

Tak nevím. Mýlím se já, nebo VK a KH? Co myslíte?

 

(II)

Teď něco pro pány.

 

Na Západě, především tedy v Americe, to funguje tak, že existují prestižní talk show TV pořady, které jsou zajímavé tím, že a) jste-li do nich pozváni, pak proto, že něco společensky znamenáte, a za b) protože jste do nich byli pozváni, něco společensky znamenáte.

 

Trochu to připomíná situaci, při níž si liška honí vlastní ocas, anebo také princip vytloukání klínu klínem, nicméně je to tak.

 

Sedmnáctého března zařadila satelitní televize ILTV.tv do svého zpravodajského přehledu informaci o tom, že izraelská herečka Gal Gadotová byla pozvána do prestižní show Ellen DeGeneresové, kterou vysílá americká společnost ABC. Vysílá-li jedna televize zprávu o tom, že někdo vystoupil v televizi jiné, pak to musí mít nějaký důvod.

 

V případě Gal Gadotové je důvod zřejmý. Půvabné herečce a modelce (*1985) byla svěřena hlavní role v akčním filmu Wonder Woman (jakási obdoba Xeny), který se dostane do distribuce v červnu 2017. To je sice ještě daleko, ale až ten čas přijde, budou čtenáři tohoto blogu s dobrou pamětí vědět, že ta andělsky krásná tvář patří izraelské herečce Gadotové. Ostatně ta ve filmu hraje polobohyni princeznu Dianu (nemá nic společného s Dianou, princeznou z Walesu) – a napřesrok se potvrdí, že její volba do této role byla správná.

 

Zde jako ochutnávka několik snímků.

 

... obr. 4/Televize ILTV informuje o účasti Gal Gadotové v show Ellen DeGeneresové.

 

... obr. 5/Gal Gadotová v show Ellen DeGeneresové.

 ... 6/První záběry filmu "Wonder Woman" jsou už na internetu. Gal Gadotová v hlavní roli./Zdroj: Web Bngr.cz.

 

... obr 7/Tvář Gadotové./Zdroj: Instagram herečky.

 ... obr. 8/Úvodní stránka webu show Ellen DeGeneresové.

 

(III)

Takto informovala  společnost "Flydubai"  na svém webu o dnešní (19/3) katastrofě  Boeingu 737 v Rostově na Donu:

 ... obr. 9/Po loňském pádu stroje na Sinaji je to další tragédie, která postihla ruskou turistiku (a ty, co využili služeb společnosti Flydubai). Autor blogu vyjadřuje upřímnou soustrast.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 19.3.2016 10:00 | karma článku: 22,11 | přečteno: 710x