Také jste si posunuli CNN Prima News dopředu?

V neděli 3/5 večer jsme byli svědky jednoho z milníků české televizní historie. Možná si to plně neuvědomujeme, ale byl to historický okamžik. Osobně novou stanici v nabídce vnímám jako obohacení.

 

CNN Prima News je dar. Na nás je, zda a jak jej přijmeme.

 

Bude konkurencí ČT24? Libor Bouček v rozhovoru pro Echo24 říká, že nechce novou stanici srovnávat s veřejnoprávní čtyřiadvacítkou, ale uznává, že to srovnání se nabízí. Nemá cenu si nic zastírat, konkurenční prostředí se v neděli večer vytvořilo. CNN Prima News versus ČT24. Pro nás, diváky zpravodajství, je to jedině dobře. Máme z čeho vybírat. Můžeme přepínat, srovnávat. Zcela svobodně.

 

Každý z obou kanálů je jiný. Pokud fungují obecné poučky o smyslu konkurence, pak by se české televizní zpravodajství mělo zkvalitnit. Obsahově i vizuálně. Nechme se překvapit.

 

Jsme na začátku nové éry. Od 3. května 2020 je náš mediální svět, svět televizního diváka v ČR, zase o trochu jiný. Bezpochyby lepší.

 

Sluší se popřát nové stanici, aby byla takovou, jakou chce sama být a jakou ji chceme mít my, obyčejní lidé. Pravdivou, objektivní, profesionální. Televizí inteligentní.

 

Z úvodních hodin vysílání se zdá, že bude na co se dívat. Což neznamená, že bychom měli ze dne na den zanevřít na ČT 24.  Opravdu ne.

 

Je to víc než známý slogan: Kde jsi byl, když padala Dvojčata? Před obrazovkou. V neděli večer jsme si mohli říci: Kde jsem byl, když začala vysílat CNN Prima News? Opět před obrazovkou (obr. 1).

...  neděle 3. května 2020. Hodiny ukazují 18:55 SELČ. Nový začátek. (Selfie autora článku)

 

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 3.5.2020 21:55 | karma článku: 18,48 | přečteno: 1746x