Slovo ke kandidatuře Ladislava Jakla

Ve svobodné demokratické společnosti ať si každý kandiduje jak chce a za koho chce. Rath do Senátu? Proč ne? On chtít může. Rozhodovat budeme my (resp. voliči v jeho obvodu).

 

A když ho zvolí? Tak bude zvolen. Jako byli zvoleni komunisté, bylo zvoleno ANO, kdysi sládkovci. A mnozí jiní. Každý kůň, který je v souladu s pravidly vpuštěn na Velkou pardubickou, má právo v ní soutěžit, může vyhrát – anebo si zlomit vaz.

 

Jistě – občas můžeme povytáhnout obočí.

 

Když může kandidovat jmenovaný dr. Rath a jinde třeba Jiří Paroubek nebo Marta Semelová, když mohl kandidovat Zemanem protěžovaný doc. František Čuba (kolik asi odvedl v horní komoře  práce, když tam „věčně“ nebyl), tak proč ne Ladislav Jakl. A že za okamurovce? Minule na Hrad to nevyšlo u Svobodných. Ovšem z byrokratických důvodů, chyběly podpisy. Škoda, mohli jsme mít za prezidenta rockera.

 

Dnes před obědem jsem se dozvěděl, že Jaklovi vyjádřil na Sněžce podporu exprezident Václav Klaus. Citát:  Jakla chápe a má jeho sympatie. "Chce zvednout tu vlajku proti masové migraci," řekl Klaus.  (Zdroj: Seznam Zprávy)

 

Při vší úctě: současná masová migrace se nevyřeší „zvedáním vlajky“ proti ní, byť by ji Jakl s Okamurou zvedali jak chtěli vysoko. Důležité je zajistit, aby masová migrace nepronikla do České republiky – z principu. V tom si ale naše vláda počíná, jakkoli ji lze kritizovat za tisíc a jednu věc, více než dobře. V tom případě je pro mě obtížně pochopitelné, proč má konzervativec Jakl, jehož názorům jsem vždy dopřál sluchu, byť ne vždy jsem s ním zajedno, potřebu diskreditovat se vstupem do holportu s nacionalisticky orientovaným populistou.

 

Leč, proti politickému gustu žádný dišputát. Jen povytažení obočí. Konečný verdikt vysloví lid voličský v obvodu Prahy 2. Jasno bude po 13. říjnu – a možná už o týden dříve.

Autor: Lubomír Stejskal | pátek 10.8.2018 13:28 | karma článku: 23,36 | přečteno: 948x