Seznamte se: Barbora Štefková. Triumfující

Tenisových turnajů okruhů federace  ITF se koná každý týden celá řada. Důležité je, kdo se z nich vrací jako vítěz.

Jenom v ženském tenise jich bylo deset. V Jižní Americe, na severu Afriky, v Indii, v Izraeli. A právě odtud přišla dobrá zpráva do České republiky. Dvouhru v Ramat Ganu u Tel Avivu vyhrála olomoucká rodačka (*1995) Barbora Štefková. Ve čtyřhře byla vyřazena až ve finále.

 

Je to její druhý letošní titul na okruhu ITF. V červnu si odvezla trofej z Uzbekistánu.

 

V Izraeli se dosud Barboře dařilo. V loňském roce tam vyhrála tři ITF turnaje (v Ramat Ganu, Netanyji a Ramle) a letos přidala čtvrté izraelské vítězství ve dvouhře.

 

V právě končícím týdnu (23-29/11) se hrálo na kurtech tenisového klubu Kfar Maccabiah. Ke komplexu patří také stejnojmenný luxusní hotel – a v listině vítězů staronové české jméno: Barbora Štefková. Staronové proto, že zde vyhrála už loni. Na turnaji, který začal 1. prosince. A možná by tam získala i další trofej v následujícím týdnu, kdyby nemusela ze zdravotních důvodů v prvním kole dvouhry skrečovat. Škoda.

 

V Ramat Ganu 2015 byla Barbora nasazena v singlu jako číslo 1. Pavoukem prošla hladce, až na jednu výjimku vyhrála vždy na dva sety, což znamená, že ztratila pouze jediný set. Ve finále porazila Olgu Dorošinu z Ruska 6:1, 6:4. Přihlášena byla i do čtyřhry. Dvojici vytvořila s Američankou Alexandrou Morozovou. Podlehly ve finále vítězkám Dorošina (Rusko)/Ekšibarová (Uzbekistán) dvakrát 2:6.

 

Barbora je rok od roku lepší. Zatímco před dvěma lety (2013) skončila v žebříčku WTA na 726. místě, loni se posunula na konci roku na 441. pozici. Aktuálně je (pořadí z 23/11) na 228. příčce.

... obr. 1/Barbora Štefková.

 ... obr. 2/Komplex Kfar Maccabiah. Letecký pohled.

... obr. 3/Hotel Kfar Maccabiah

 ... obr. 4/Bářino vítězné město. Ramat Gan za soumraku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 28.11.2015 21:30 | karma článku: 13,23 | přečteno: 376x