Přidala se i Gal Gadotová

Svoji solidaritu se ženami, které v současném hollywoodském skandálu obvinily producenta Harveye Weinsteina ze sexuálního obtěžování, veřejně deklarovala i Gal Gadotová, izraelská herečka a hlavní hvězda filmu Wonder Woman.

 

Na svém Instagramu zveřejnila černobílý text (obr. níže), v němž píše, že zastrašování a sexuální harassment jsou neakceptovatelné. Izraelská superstar stojí při všech ženách, které čelily vlastnímu strachu a promluvily. Stojíme při sobě, uvádí a uzavírá: Jsme všechny sjednocené v této době změn.

 

Izraelský web Jpost.com, který o podpůrné akci Gadotové informuje netají, že Weinstein je Žid. Tuto skutečnost zdůrazňuji proto, že ani my, kdo stojíme pevně na straně Izraele a chováme úctu k židovskému národu jako takovému, nemáme sebemenší problém s tím říkat nepříjemné pravdy ve stylu „padni komu padni“ (ostatně v tomto duchu se nese celá Bible, která nesmlčuje poklesky, chyby ba ani nejhorší zločiny klíčových staroizraelských osobností) – tedy ani v případě, že se týkají příslušníků židovského národa, ať už ve vlasti nebo v diaspoře.

 

Ne, židovská pospolitost se neskládá pouze ze samých andělů, Harvey Weinstein toho budiž odstrašujícím důkazem.

 

To jenom na vysvětlenou všem, kdo si myslí, že jsem „judohujer“, tedy ve vztahu k Židům nekritický fanatik. Nikoli!

 

Gal Gadotová je izraelská Židovka, Weinstein je Americký Žid. Přesto proti němu samozřejmě vystoupila. Podpořit ji, stejně jako Weinsteinovým chtíčem postižené americké (a zřejmě i evropské) umělkyně a zaměstnankyně Hollywoodu, je povinností každého slušného člověka, byť by měl sebekladnější vztah k Izraeli a židovskému národu.

 

Samozřejmě za předpokladu, že Ashley Juddová, A. Jolie, Gwyneth Paltrowová a spol. mají pravdu.

... podpůrný text na Instagramu Gal Gadotové.

 

... Gal Gadotová. (Zdroj: Jpost.com)

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 16.10.2017 12:45 | karma článku: 11,98 | přečteno: 503x