Pikantní chyba na Velké ceně (Aktualizováno)

Sledujete judo? Pokud ano, tak víte, že během velikonočního víkendu se koná Velká cena v gruzínském Tbilisi. Bez české účasti. Tedy – pokud se dá věřit webu této akce. Proč ta pochybnost?

 

Když jsem se v sobotu (31/3) večer probíral výsledky tbiliského Grand Prix, byl jsem lehce šokován jedním prazvláštním údajem. Kdyby se soutěž konala v sousední Arménii, chápal bych to: jde o poplety z legendárního Rádia Jerevan. Ale v Gruzii?

 

Abych ale vyjevil, oč jde. Izrael obeslal Velkou cenu jedenácti judisty a judistkami – z toho sedmi ženami. Mezi nimi je také Timna Nelsonová Levyová. Ročník 1994, soutěží v kategorii do 57 kg. Žádný outsider, na nedávné Velké ceně v Maroku vybojovala zlato. A když se podíváme ještě dál do minulosti, najdeme na její hrudi bronz z evropského šampionátu v Kazani (leží v ruském Tatarstánu). To se psal rok 2016.

 

Vraťme se ale do Tbilisi. Timna vyhrála pool C, v semifinále prohrála s Němkou Therese Stollovou a v zápase o třetí místo porazila Italku Lo Guidiceovou. Získala tedy bronzovou medaili. Jednu bronzovou medaili. Nebo snad víc?

 

To je právě to.

 

Podíváme-li se do webové výsledkové listiny, najdeme tam toto vyobrazení:

 

... screenshot 1/Osm třetích míst a tedy osm bronzových medailí v jedné váhové kategorii aneb Nic není nemožné. (Zdroj: Web federace IJF)

 

Ze screenshotu vyplývá, že Timna získala za jeden zápas o třetí místo celkem osm (!) bronzových medailí. Není to úžasné?

 

A pozor – těchto osm bronzových medailí se Izraeli započítalo do medailové listiny, jak je patrné ze screenshotu 2:

 

... screenshot 2/Malé vysvětlení: ve sloupci Z počet zlatých medailí, ve sloupci S počet stříbrných a ve sloupci B počet bronzových medailí pro příslušnou zemi. Ačkoli Izraelci vybojovali během dvou dnů Velké ceny jeden bronz, tabulka uvádí, že jich mají osm. (Zdroj: Web federace IJF)

 

Co dodat? Že nejen život, legendární filmová Eva, ale také internet tropí hlouposti. Někdy docela roztomilé. Jinak je ale Timna docela normální judistka, jak je patrné ze screenshotu 3:

 

... screenshot 3/Izraelská judistka Nelsonová Levyová (v modrém) v zápase o bronz s Italkou Lo Guidiceovou. (Zdroj: Videozáznam zápasu na webu federace IJF)

 

AKTUALIZACE/1. DUBNA 2018

Údaje na webu federace IJF byly posléze opraveny, jak ukazují screenshoty  4 a 5:

... screenshot 4/Správná podoba výsledkové listiny žen do 57 kg. (Zdroj: Web IJF)

 

 

... screenshot 5/Opravená medailová tabulka. (Zdroj: Web IJF)

 

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 1.4.2018 8:00 | karma článku: 12,63 | přečteno: 929x