Olympijské ozvěny: Odpověď čtenářům aneb Co napsala Maria Zacharovová

V diskusi pod článkem kolegy Jana Zieglera „Rusové neunesli prohru a nehorázně zapletli politiku do sportu“ (9. 8. 2021) pánové Nikl a Nožička konstatovali, že jim v jednom mém článku chybí jistý odkaz.

 

Konkrétně v příspěvku ze 7. srpna nazvaném „OH: K jedné ruské hysterii aneb Když stříbro nestačí“. Pokud jde o onen odkaz, čtenáře zajímá, co přesně uvedla mluvčí ruského MZV Maria (Marija) Zacharovová, když se vyjadřovala k tomu, že na OH v Tokiu nevyhrála víceboj jednotlivkyň ruská sportovkyně Dina Averina, ale izraelská reprezentantka Linoy Ašramová.

 

Než odpovím, jedna osobní poznámka. Na podobné věcné otázky k tématu, prosté osobních urážek (viz zmínka níže) a impertinentních lží (jako že jsem pedofil či vrah – ano, i takové perly nabízí svobodný český internet) rád odpovím, mám-li dostatek času (v současné době jsem plně zaměstnán péčí o manželku, která je po nepříjemném úrazu a chirurgické operaci dočasně na vozíku).

 

Odpovídám tedy i v tomto případě, byť se zpožděním.

 

Maria Zacharovová se k celé záležitosti vyslovila 7. srpna 2021 na svém účtu v aplikaci Telegram; její slova jsou ovšem v ruském jazyce (obr. 1):

 

... obr. 1/Zdroj: Aplikace Telegram M. Zacharovové.

 

Anglický překlad jejích slov přinesla řada serverů, na obr. 2 je screenshot serveru Then24.com:

 

... obr. 2/Zdroj: Web Then24.com.

 

Předpokládám, že inteligentní čtenáři blogu iDNES překlad do češtiny nepotřebují, nota bene od „místního chytrolína“, na kterého mě 8. srpna 2021 pasoval náš ctihodný česko-nizozemský kolega Jaroslav Chudáček. Jemu děkuji za upřímnost a čtenářům za pochopení.

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 9.8.2021 20:29 | karma článku: 20,62 | přečteno: 594x