Několik otázek českým kremlomilcům

Kreml naplánoval na pátek 30. září další dějství šíleného představení, kterým jeho šéf šokuje svět od 24. února letošního roku; ten můžeme nazvat rokem válečným. V přímém přenosu budeme svědky dalšího gangsterského lupu.

 

Od chvíle, kdy mluvčí Peskov oznámil, že Rusko hodlá ukrást Ukrajině další část jejího mezinárodně uznaného teritoria, honí se mi v hlavě několik otázek, které bych rád touto cestou položil českým kremlomilcům, potažmo Putinově páté koloně.

 

Myslíte si, že na to, co od 24. února 2022 ruský agresor předvádí, má „právo“ pouze on, anebo si takto může počínat jakýkoli stát na světě, kterému se prostě zachce si tak počínat. Hovořím o přepadení sousední země, následném uspořádání frašky zvané referendum na okupovaném území s předem daným výsledkem a na základě této šaškárny pak ukradení tohoto území suverénnímu státu, to je jeho přičlenění k území agresora.

 

Pokud má na takové chování „právo“ pouze Rusko, pak bych se rád dozvěděl proč. Pokud připustíte, že takto se může chovat jakýkoli jiný stát, neobáváte se, že něco takového je cesta k totální džungli ve vztazích mezi státy a zhroucení mezinárodního světového řádu, cesta ke kolapsu civilizace? (Poznámka: Pokud byste chtěli argumentovat Afghánistánem, Irákem, Sýrií a já nevím jakým státem ještě a poukazovat přitom na USA, pak si dovolím připomenout, že žádný z těchto států Američané ke svému teritoriu nepřipojili.)

 

Jak se liší Putin od Hitlera, který před vypuknutím jím vyvolané nejhorší války v dějinách této planety také zneužil faktu, že na území Československa žili občané německé národnosti, aby Československo obral o část jeho území? Pravda, udělal to formálně více kultivovaným způsobem, ale zlodějna to byla v principu stejná.

 

Domníváte se, že Ukrajina je geografickým sousedem Ruské federace? Proč se ptám: 22. června 2020 ujistil Kreml ústy svého mluvčího Peskova, že „Rusko nemá územní nároky vůči svým sousedům". Jak byste dokázali vysvětlit současné ruské politické a vojenské aktivity na Ukrajině ve světle uvedeného citátu? (Zdroj: Web stanic RFE/Radio Liberty, článek „Kremlin Denies Eyeing Territorial Claims After Putin's Comments In Documentary“, citát: „´No, Russia does not have territorial claims against its neighbors,´ Kremlin spokesman Dmitry Peskov told journalists on June 22.“)

 

Otázek souvisejících s černým dnem naší současnosti, 30. zářím 2022, by bylo jistě možné položit mnohem víc. Nemám nárok vyžadovat odpovědi, jen bych prosil, aby se všichni kremlomilci, včetně těch, kdo tak rádi používají stupidní heslo „Sláma u kravína“, nad mými otázkami alespoň zamysleli.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 29.9.2022 22:07 | karma článku: 31,48 | přečteno: 866x