Nahota na vrcholu pyramidy

Pyramidy v egyptské Gíze lákají. Nejen běžné návštěvníky, ale i ty, kdo mají nutkání udělat v tomto výjimečném místě něco extravagantního. Například se obnažit, zvěčnit a foto pak poslat do světa prostřednictvím sociálních sítí.

 

Je to stejně nevkusné jako nahota nebo dokonce sex na hřbitově. Zakázané ovoce? Ano. O to lákavější.

 

Co je ale nudistická či erotická exhibice u pyramid proti témuž přímo na pyramidě. Dokonce té největší – Velké neboli Cheopsově. To je teprve zážitek!

 

Od myšlenky nebývá daleko k činu. Alespoň to platí o dánském fotografovi Andreasi Hvidovi. Ten při nedávné návštěvě Egypta porušil spolu s přítelkyní všechny lokální zákazy a realizoval akci, kterou nyní řeší vysoká vládní a justiční místa v Egyptě.

 

Andreas a jeho dívka pod rouškou tmy vylezli na vrchol Cheopsovy pyramidy, výstup natočili a poté se nechali samospouští vyfotit při sexu v misionářské poloze. Obrázek je na fotoodkazu níže.

 

Vše umístili na internet a když to zjistily egyptské úřady, zahájily vyšetřování.

 

V pátek 7/12 egyptský ministr pro starověké památky Khaled Al Anany požádal generálního prokurátora, aby byl obsah předmětného videa a fotografií  prošetřen. Už proto, že výstup na pyramidy je zakázán, nehledě na obnažovaní kdekoli na veřejnosti, zejména pak v areálu nekropolí.

 

Téhož dne ovšem Ašraf Mohi, ředitel Gízské plošiny, na níž se pyramidy nacházejí, vyjádřil podle serveru Ahramonline názor, že video a foto jsou falešné, protože po uzavření místa pro návštěvníky v pět hodin odpoledne platí v oblasti přísná bezpečnostní opatření a navíc na erotickém snímku je příliš mnoho světla, což neodpovídá fotografování v noční době. S tímto postojem bude nejspíš v menšině.

 

V neděli 9/12 přinesl Ahramonline další informace. Ministr Al Anany informoval členy parlamentního výboru pro kulturu, média a starověké památky, že prokuratura nyní prověřuje, zda video a foto zobrazují realitu, anebo jde o podvrh. Dodal, že pokud by se jednalo o skutečnost, zodpovědné osoby na Gízské plošině budou čelit trestnímu stíhání.

 

K předchozí větě jedna poznámka: jakkoli rozumím tomu, proč Andreas a jeho slečna udělali to, co udělali (malé vysvětlení níže), považuji za sobecké, že nemysleli na následky. Když už ne pro sebe (nebylo jasné, jestli v době zveřejnění videa 5/12 byli ještě v Egyptě), tak především pro ty, kdo mají bezpečnost a dodržování zákona na plošině na starosti. Oba si užili, možná za to zaplatí zákazem vstupu do země, ale někdo kvůli nim může skončit ve vězení. Chtěli byste žít s pocitem, že kvůli tomu, že jste chtěli udělat pro sebe něco výjimečného, zničíte jinému život? Mysleli na to Andreas a jeho přítelkyně?

 

Malou polehčující okolností pro Andrease snad může být to, že on sám jako fotograf pořizuje akty žen na neobvyklých místech – na přístavním jeřábu, v rumišti zchátralých budov, v potrubním kolektoru, na kajaku ve výměníkové stanici, na střechách výškových staveb. Nyní má tedy další „skalp“ - vrchol pyramidy. Za cenu porušení zákona. Má na to jako umělec právo?

FOTOODKAZ - Andreas s přítelkyní na vrcholu Cheopsovy pyramidy. Zdroj:  Skotský web Daily Record.  KLIKNĚTE ZDE.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 10.12.2018 8:00 | karma článku: 16,91 | přečteno: 966x