Naama: Návrat do Moskvy

Zatímco silvestrovská zpráva o Naamě Issacharové, nespravedlivě odsouzené Izraelce (a současně také občance USA) hlásila, že byla přemístěna do vězení mimo Moskvu, novoroční informace je příznivější.

 

Prvního ledna odpoledne přinesly izraelské servery poněkud optimistickou informaci, že Naama byla převezena zpět do moskevského žaláře, v němž se nacházela do minulých dnů, než byla překvapivě převezena do onoho vzdálenějšího vězení.

 

Jestli je to náznak nadějného vývoje pro blízkou budoucnost, anebo pouhá byrokratická svévole ukáží teprve příští dny či týdny. Připomeňme, že 23. ledna 2020 se koná v jeruzalémském památníku obětí nacistického vyvražďování Židů Yad Vašem  Světové fórum o holocaustu, a to u příležitosti 75. výročí osvobození nacistického koncentračního tábora Osvětim Rudou armádou (27/1/1945).

 

Fórum zaštítil izraelský prezident Reuven Rivlin a pozváni na něj jsou světoví vůdci z Evropy i zámoří. Očekává se, že do Izraele přijede také ruský prezident Putin a v této souvislosti mnozí chovají naději, že by mohl Naamě udělit milost.

 

Naama Issacharová (27) byla zatčena na letišti v Moskvě v dubnu 2019, když jí ruské orgány oznámily, že v jejím zavazadle odbaveném v Indii, odkud se vracela do Izraele s přestupem v ruském hlavním městě, bylo nalezeno 9,6 gramu konopí. Aniž by ruská justice věrohodně dokázala, že Naama o tomto bezvýznamném množství věděla (ona sama tvrdí, že nikoli), odsoudila ji v prvním i odvolacím stání k SEDMI A PŮL ROKU ztráty svobody.

 

Od té doby všichni, komu není její osud lhostejný, prezidentem Rivlinem a premiérem Netanjahuem počínaje a posledním blogerem v ČR konče, vyvíjejí snahu, každý dle svých reálných možností, o to, aby byla tato nespravedlnost co nejdříve skončila a Naama se vrátila domů.

 

Výše uvedený novoroční report zažehl malé světlo na konci tunelu. Doufejme.

FOTOODKAZ

Naama vzhůru nohama. Jako od dubna 2019 celý její život./ZDE

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | středa 1.1.2020 20:20 | karma článku: 13,71 | přečteno: 342x