Na okraj pekla v Ostravě: Politicky nekorektní glosa

Před časem jsem seznámil své spolupracovníky se dvěma životními postřehy. 1. Pokaždé, když se rozejdeme a znovu sejdeme, je svět jiný – horší. 2. Vždycky, když se stane jedna tragédie, vzápětí ji trumfne jiná – a opět horší.

 

Ostravská hrůza, která i naší rodinou hluboce otřásla, přidala postřeh číslo tři. O něm níže.

 

Ad 1/ V úterý (10/12) ráno jsme se rozešli a při dalším setkání odpoledne bylo téma č. 1 nasnadě: střelba v ostravské FN. Svět se zase o něco změnil. Nikoli k lepšímu. Ad 2/ Ještě jsme se nevzpamatovali z hrůzy způsobené výbuchem panelového domu v Prešově a máme tu něco neméně děsivého doma. Prešovské peklo jde do pozadí.

 

A konečně, postřeh č. 3: dokud se něco takového dělo (a stále děje – viz nejnovější střelbu v nákupním středisku JC Kosher v americkém Jersey City) ve Státech, četli jsme v diskusích nejrůznější názory. Zhusta dehonestující Američany, jací jsou to … a tak podobně. Bez dlouhých řečí: teď už máme stejné … doma. Kvantitativně zatím srovnávat nelze, obsahově ano. Šest mrtvých v Jersey City, šest v Ostravě.

 

A nikde není psáno ani dáno, že nemůže být hůř. Spíše naopak.

 

Co s tím? Ne, recept nemám.

 

Vím ale jedno. Když Izraelci postavili v rámci sebeobrany před arabským terorem bezpečnostní bariéru, přimalovala většina světa, i západního, rohy, kopyta a oháňku jim – nikoli teroristům.

 

V hodnotově zvráceném světě se můžeme nadít čehokoli.

 

... zdroj pixabay

Autor: Lubomír Stejskal | středa 11.12.2019 20:38 | karma článku: 33,76 | přečteno: 1168x