Kateřina Konečná v létě roku 1942

Bloger Ladislav Pokorný publikoval 19. března na serveru iDNES článek „Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské“.

 

Titulku ovšem věřit nelze, jak je zřejmé ze samotné obsahu Pokorného textu [1]. Užitečný je snad jenom citát vyjádření komunistické europoslankyně Kateřiny Konečné, jehož pravost jsem si následně ověřil na webu CNN Prima News [2].

 

K. Konečná pravila:  „Já vím, že je složité si sednout ke stolu s Lavrovem nebo s Putinem, ale ono to stejně nakonec jinak nedopadne a to oddalování znamená prostě jenom více mrtvých a více hospodářských ztrát pro celou Ukrajinu, takže pojďme se nad tím jenom zamyslet prizmatem trošku jiným, než vy jste zvyklí.“

 

 

Tento její postoj mě inspiroval k následující hypotetické představě. K. Konečná jako poslankyně fiktivního Americko-evropského sněmu sedí v londýnském studiu BBC. Je léto 1942, v Evropě zuří světová válka, armáda nacistického Německa operuje hluboko na území Sovětského svazu a paní Konečná praví:  „Já vím, že je složité si sednout ke stolu s von Ribbentropem nebo s Hitlerem, ale ono to stejně nakonec jinak nedopadne a to oddalování znamená prostě jenom více mrtvých a více hospodářských ztrát pro celý Sovětský svaz, takže pojďme se nad tím jenom zamyslet prizmatem trošku jiným, než vy jste zvyklí.“

 

Její slova řečená v pražském studiu CNN Prima News, slova o příměří, míru a jednání s agresorem, mohou ledaskomu imponovat (ačkoli pirátského europoslance Marcela Kolaju přiměla k tomu, aby vzápětí debatu předčasně opustil). Jejich obludnost a nesmyslnost jasně vynikne až poté, co si je naprojektujeme do onoho fiktivního příběhu z léta 1942.

 

?

ODKAZY

[1]

https://ladislavpokorny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=814588

[2]

https://cnn.iprima.cz/porady/360deg/17032024-jiri-pospisil-marcel-kolaja-ondrej-knotek-katerina-konecna-cyril-svoboda

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 19.3.2024 12:11 | karma článku: 0 | přečteno: 31x