K nominacím na Grammy 2021

Ačkoli nejvíce nominací na cenu Grammy 2021 nasbírala Beyoncé, izraelská média si všímají velkého počtu umělců židovského původu kandidujících na tuto cenu. Shodou okolností dva servery přišly se stejným nadpisem svých článků.

Zřejmé je to na screenshotech 1 a 2.

 

... screenshot 1/Titulek článku o židovských nominacích na Grammy 2021 na webu listu The Jerusalem Post. Datum 25. 11. 2020. (Zdroj: Jpost.com)

 

... screenshot 2/Článek na stejné téma na serveru Times of Israel. (Zdroj: Times of Israel)

 

Těch židovských umělců je v nominacích celá šňůra – nedivme se proto radosti v židovském státě. Kdyby jich bylo tolik s českými kořeny, také bychom o tom u nás s nadšením psali. Ostatně nějaké želízko v ohni v nominacích máme, jmenovitě jde o varhaníka Ondřeje Pivce a dirigenta Jakuba Hrůšu.

 

Pivec je člen kapely Gregoryho Portera, který je nominován v kategorii Nejlepší R&B album za desku „All Rise“. Hrůša jako dirigent alba „Bohemian Tales“ obsahující houslové skladby Dvořáka, Suka a Janáčka (kategorie Nejlepší klasická instrumentální sóla).

 

Kdo sleduje Grammy ví, že kategorií má tato soutěž víc, než kolik je člověk schopen si jich pamatovat  (z hlavy je vyjmenovat). Kolem osmdesáti. Jsou ale čtyři hlavní a ve dvou z nich figurují jako  nominovaní židovští umělci.

 

V kategorii Nahrávka roku je to americká zpěvačka Doja Cat s písní „Say So“. V kategorii Album roku pak deska US skupiny Haim „Women in Music Pt. III“.

 

Obojí je na YouTube, kdo má zájem, může zhlédnout.

YOUTUBE/Skupina Haim/Píseň „The Steps“ z alba „Women in Music Pt. III“

 

 

YOU TUBE/Zpěvačka Doja Cat/Píseň „Say So“

 

Galavečer, byť kvůli koronaviru zřejmě v poněkud jiné podobě než v minulých letech, bude vysílat televize CBS 31. ledna 2021.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 26.11.2020 13:55 | karma článku: 9,40 | přečteno: 292x