K leteckému neštěstí v Etiopii

Litujeme všech obětí pádu Boeingu 737 MAX 8, k němuž došlo v neděli 10. března. Nicméně oběti slovenské nám jsou jaksi lidsky bližší.

 

Kromě jiných zahynuli ale také dva Izraelci – a dva Izraelci se naopak podruhé narodili.

 

Izraelská televize Rešet 13 přinesla v neděli (10/3) zprávu, že na této lince měli původně letět také dva izraelští byznysmeni, Israel Mozson a Šraga Israel. Z pracovních důvodů se ale rozhodli let zrušit – a tím si zachránili život. Krátký rozhovor s nimi v hebrejštině najdete na   TOMTO ODKAZU.

 

Web stejného TV kanálu přinesl rovněž šokující informaci, s níž přišel izraelský velvyslanec v Jižním Súdánu Hanan Gondar. Ten letěl ve čtvrtek stejným strojem z Addis Abeby do Tel Avivu a v televizi řekl, že pilot hlásil problém s jedním motorem. Jeho svědectví vyznělo tak, že letoun byl nucen letět, zřejmě část cesty, s jedním motorem, nicméně v Izraeli přistáli bezpečně.

 

Uplynulo jen pár dnů, pilot po vzletu z Addis Abeby hlásil řízení letového provozu zjevně závažnější technické problémy – a pak už došlo k tomu nejhoršímu, čeho se všichni v letecké dopravě obáváme.

 

Čest památce těch, kteří zahynuli, soustrast pozůstalým.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 10.3.2019 21:55 | karma článku: 19,71 | přečteno: 931x