Jsou burleskní „tradiční“ politické strany? Nebo Martin Komárek?

Nemám problém s Babišem. Mám problém s Martinem Komárkem. V tom smyslu, že Andrej Babiš není mým šálkem čaje. Martin Komárek tím šálkem čaje byl. Nejspíš nejen mým.

 

Jsem celoživotní nekuřák. S vlastní závislostí na nikotinu proto nemám problém. To jenom na „dovysvětlenou“ k mému vztahu k ministru Babišovi. S Martinem Komárkem se to má jinak. Považoval jsem ho za někoho, kdo patří mezi ty, koho v Českém rozhlase Plus označují jako „špičkové komentátory“. Kdyby Martin nebyl v politice, určitě by v pořadu Názory a argumenty pravidelně vystupoval. Asi nejsem sám, kdo ho ve své době považoval za „špičkového komentátora“.

 

Pak přišel obrat – a já do smrti nezapomenu na  šok, když jsem se dozvěděl, že „zběhl“ na druhou stranu barikády. Seděl jsem v autobuse veřejné dopravy a bylo před minulými parlamentními volbami. V okrajové čtvrti našeho města jsem z okna vozu spatřil na fasádě domu obří billboard, na něm Andrej Babiš s Martinem Komárkem a nějaká propagandistická fráze o „makání“ (obr. níže). Blesk z čistého nebe: česká publicistika přišla o kvalitního autora.

 

Nevyrovnal jsem se s tím dodnes a kdykoli vidím Martina v televizi, tak jako v neděli 18/9 „u Moravce“, v úvodním zlomku sekundy se mi s jeho jménem spojí „komentátor MF DNES“; teprve vzápětí si uvědomím, že Martin už je „na jiné planetě“. Na politické planetě – a podle toho také mluví.

 

Asi bych měl, ale příliš se mi nechce připomínat mu, že dnes hovoří o Babišovi jinak než o něm ještě před pár lety psal. Je mi tak nějak stydno i za něj. Vyrovnat se s tím musí především on sám.

 

A tak jen jeden příklad. Toto napsal komentátor Martin Komárek před pěti lety o Andreji Babišovi, o němž dnes tvrdí, že „je výš než my všichni tady“:

 

 

Nedělní Otázky VM z 18/9 jsem měl puštěné jako kulisu k práci na PC, kterou jsem musel několikrát přerušit, protože Martin neskutečně perlil.

 

Zaujala mě jeho věta, určená moderátorovi (cituji zpaměti): „To je velmi dobrá otázka, ale není na místě.“ Tesat do kamene. Kdyby předtím, než se stal jednou z tváří hnutí ANO, takto odpověděl někdo z politiků, jak by to asi komentoval?

 

Pak jsme se dozvěděli, že všechny „tradiční“ strany jsou „burleskní“. Po vyslechnutí (většinu času jsem seděl zády k TV obrazovce) posledních OVM jsem nabyl dojmu, či přesněji získal neblahé přesvědčení, že „burleskní“ je spíše Martin Komárek v současném dresu politika. Zdá se, že nepochopil základní princip, o který tu jde:  Bude-li se hrát derby Sparta vs Slavia, pak ani jeden z fotbalistů  nemůže být současně rozhodčím zápasu. 

 

Jak hluboko lze klesnout! Z novinářského Olympu.

 

Doufal jsem, že Radek John coby maskot projektu politické divize firmy Víta Bárty bude dostatečně odstrašujícím příkladem. Marně, jak patrno.

 

... Exkomentátor. Bez komentáře. (Zdroj Web ČT24)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 19.9.2016 8:00 | karma článku: 27,21 | přečteno: 495x