Ještě že Jiří Ovčáček ten Twitter má

Mám vůči prezidentu Zemanovi „1000 a jednu“ výhradu a občas některou z nich zveřejním. Taktéž mám výhrady proti hradní u mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi a obsahu jeho twitterového účtu.

 

To ovšem neznamená, že když prezident udělá něco, co je hodné ocenění, že to přehlédnu jak „lány u Lán“.

 

Tím pozitivním činem hodným představitele demokratického státu bylo přijetí Svjatlany Cichanouské: za to má Miloš Zeman ode mě jako občana velký kladný bod.

 

Zcela stranou nechám skutečnost, která některým lidem vadila. Že prezident přijal paní Cichanouskou „s rukama založenýma na pupku“. K tomu nechť se vyjádří odborníci na etiketu, budou-li to považovat za nutné. Já se k tomuto druhu kritiky připojit nehodlám.

 

V souvislosti s přijetím Svjatlany Cichanouské na lánském zámku považuji za podstatnější něco jiného než to, v jaké pozici měl Miloš Zeman horní končetiny či zda na zámeckém stole byly číše s vodou.

 

Zajímalo mě, vzhledem k tomu, jaký má Miloš Zeman vztah k ruskému prezidentu Putinovi (a s ohledem na vztah Putin – Lukašenko), co se vlastně Svjatlana Cichanouská v Lánech dozvěděla. Jistým překvapením bylo, že můj zájem neuspokojil hradní web, jak je zřejmé z obrázku 1:

 

.. obr. 1/Zdroj: Web Hrad.cz. Pozn.: V šedém obdélníku označeném Foto je v originále snímek prezidenta Zemana přijímajícího Svjatlanu Cichanouskou; zde chybí, protože autor článku nedisponuje autorskými právy ani povolením k jeho zveřejnění.

 

Ve strohé zprávě jsme se dočetli, že prezident přijal paní Cichaunovskou – a nic víc. Škoda.

 

Kdo – tak jako já – prahnul po podrobnostech, musel, byť s jistým sebezapřením vzhledem k tomu, co všechno onen účet obsahuje, navštívit Twittter Jiřího Ovčáčka, který lze kvůli jeho názvu (@PREZIDENTmluvci) považovat za oficiální médium. A tady už byla má zvědavost ukojena – viz obrázek 2:

 

... obr. 2/Zdroj: Twitter mluvčího prezidenta ČR Jiřího Ovčáčka.

 

Prezidentova slova mohu podepsat a jejich autorovi za ně takto veřejně poděkovat.(Tímto zdravím všechny internetové trolly, kteří v minulosti opakovaně tvrdili, že využiji sebemenší příležitosti, abych Miloši Zemanovi okopával kotníky. Nesmysl.)

 

PS: Ještě že Jiří Ovčáček ten Twitter má. Občas je i k užitku.

 

Autor: Lubomír Stejskal | středa 9.6.2021 23:36 | karma článku: 20,05 | přečteno: 597x