Já (opět) na festivalu

Pondělí 2. července. Vstával jsem záhy, v pět ráno. Stejně jako nedávno v Egyptě. Stejná byla i azurová obloha. Jeden podstatný rozdíl: teploměr v Karlových Varech ukazoval pět stupňů, zatímco na jihu Egypta bylo tou dobu třicet.

 

Další báječný den na festivalu. Zadařilo se. Byl jsem stoprocentně úspěšný v kvízu o vlastivědných znalostech týkajících se ČR a vyhrál modrý klobouk (foto níže). Nejsem až tak soutěživý typ, ale – kdo nehraje, nevyhraje.

 

A pak – čirou náhodou jsem potkal člověka, kterého jsem dobrých dvacet let neviděl. Jeho jméno a magický hlas znají posluchači Rádia Impuls – Honza Benešovský. Pracovali jsme spolu v devadesátých letech v jednom karlovarském privátním – a dnes zaniklém – FM rádiu (ve stejném, v němž začínal populární moderátor Aleš Cibulka), pak se naše cesty rozešly a setkali jsme se až nyní, na festivalu 2018. Ve slunečních brýlích bych ho nepoznal, ostatně ani on mě, ale podle hlasu okamžitě. Foto níže.

 

Máte rádi Jiránka? Karikaturistu Vladimíra Jiránka. Ve festivalovém hotelu Thermal má výstavu kreslených vtipů. Platí: nikoli oplatková Delissa, ale jeho fóry vám zlepší náladu. Vždycky tomu tak bylo. (A netloustne se po nich.)

 

Závěrem těchto postřehů pár snímků z mého archivu.

... renomovaní rozhlasoví moderátoři mají to štěstí, že je lidé dobře poznají po hlase, ale obvykle netuší, jakou mají tvář. Toto je jedna z ikon Rádia Impuls - Honza Benešovský (vlevo).

 

... autor blogu mezi dvěma hosteskami americké televize AMC. Á propos - s vítěznou trofejí, modrým kloboukem.

... tady pro změnu se zubním kartáčkem. Možností, jak se tu zvěčnit, je bezpočet.

 

... když návštěvník i symbol hlavní ceny barevně ladí.

 

... trik ve filmu, trik ve fotografii. Aneb létající bloger nad festivalovým městem.

 

... Jiránek na festivalu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 2.7.2018 21:25 | karma článku: 9,60 | přečteno: 228x