Ivanka Trumpová na předním místě seznamu 50 nejvlivnějších Židů

V předvečer židovského nového roku Roš hašana (3-4/10) zveřejnil web listu Jerusalem Post výsledek ankety, kterou vyhlásil před nedávným časem. Čtenáři měli vybrat 50 nejvlivnějších Židů.

 

Také jsem se zúčastnil. Nebudu prozrazovat, komu jsem dal hlas, ale umístil se hodně vysoko: v Top 3. Kdo jsou tyto tři nejvlivnější osobnosti?

 

Na prvním místě HAIM SABAN, americký byznysmen a filantrop.

... Haim Sabah (Zdroj: Web Sabah Capital Group)

 

Stříbrnou příčku obsadil BENJAMIN NETANJAHU, předseda vlády Státu Izrael.

... Benjamin Netanjahu (Zdroj: Usofarm.com)

 

Třetí v pořadí je SHELDON ADELSON, americký podnikatel, kasinový magnát a filantrop.

... Sheldon Adelson (Zdroj: AJC.com)

 

Troufnu si tvrdit, že velkým překvapením je na čtvrtém místě „české“ želízko v ohni – IVANKA TRUMPOVÁ, dcera republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa a jeho první ženy, československé rodačky Ivany Trumpové. O tuto skvělou pozici se dělí se svým maželem, podnikatelem a realitním magnátem, Američanem JAREDEM KUSHNEREM. Jak se vlastně Čechoameričanka Ivanka, původně protestantka z presbyteriánské církve, k judaismu dostala? Cesta vedla přes manželství s Jaredem, který pochází z židovské ortodoxní rodiny. Ivanka před svatbou konvertovala a vzhledem k jejím veřejným aktivitám jí to vyneslo na dělené čtvrté místo.

... svatební foto: Jared Kushner a Ivanka Trumpová. (Zdroj: NYDailynews.com)

 

Za sebou tak nechala – vybírám namátkou ty, které by mohly být v české prostředí známé – tak vlivné židovské osobnosti, jakými jsou Ronald Lauder (15. místo), Gal Gadotová, izraelská herečka, které se představí v roce 2017 jako hlavní star v akčním filmu Wonder Woman (20.) nebo někdejší sovětský disident a vězeň svědomí Natan Ščaranský.

 

V pátek pohřbený bývalý izraelský prezident Šimon Peres se umístil na 30. pozici.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 2.10.2016 13:15 | karma článku: 22,67 | přečteno: 1197x