Hrdina na schodech

Příměří dohodnuté mezi útočícím Hamasem a bránícím se Izraele zatím trvá – a trvají i nepokoje na Chrámové hoře, kde se muslimové vrátili ke své obvyklé činnosti. K násilným nepokojům, zejména po pátečních modlitbách.

 

Izraelská policie je na místě a podle vývoje situace zjednává pořádek. Jaké každá policie všude na světě.

 

Níže uvedený odkaz na 19sekundový záběr, který koluje na sociálních sítích, ukazuje jeden z bezpočtu momentů zla, které vyznavači Alláha a jeho Proroka praktikují.

 

Policista sloužící na Chrámové hoře byl zřejmě povolán vysílačkou na horní platformu, kde stojí mj. Skalní dóm (charakteristická stavba se zlatou kopulí). Kdo na Chrámovou horu navštívil ví, že na tuto platformu vede několik schodišť. Po jednom z těch západních běžel policista nahoru a když byl pod arkádami, vyskočil proti němu arabský mladík a policistu povalil.

 

Obecně platí, že strčit do nic netušícího člověka na schodech je odporná, trestuhodná zákeřnost. V tomto případě policista „pouze“ spadl, vstal a pokračoval v běhu směrem ke Skalnímu dómu (důvod proč tam běžel byl v daném okamžiku očividně  důležitější než to, co se mu stalo), zatímco podlý útočník prchal po schodech dolů.  Za jásotu okolo přítomných Arabů. Hrdina.

 

Dobrá zpráva závěrem. Útočníka se později podařilo odhalit a zatknout.

 

TWITTEROVÝ VIDEOODKAZ na útok na schodišti pod arkádami na Chrámové hoře je  ZDE . (Doporučuji  zapnout zvuk.)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 22.5.2021 8:30 | karma článku: 22,29 | přečteno: 305x