Hlásím, že mám dobrou zprávu …

I když – jak pro koho. Rozhodně ne pro stoupence a sympatizanty hnutí BDS. A že jich je i v ČR. Možná i mezi čtenáři tohoto článku.

 

Devátého dubna jsem ve svém článku „Šílenství pokračuje: Vadí už i přátelský fotbal“ informoval o tom, že argentinská fotbalová reprezentace v čele se superhvězdou Messim se má cestou na MS do Ruska zastavit v Izraeli a s modrobílými (tamní pojmenování fotbalové reprezentace) sehrát přátelský zápas. Konkrétně 9. června.

 

Ovšem vyskytli se fanatici napojení na protiizraelské hnutí BDS, kteří do toho chtěli (a stále chtějí) „hodit vidle“ , tedy dosáhnout toho, aby Argentinská fotbalová asociace zápas z politických důvodů zrušila a do Izraele nejela.

 

V diskusi pod tímto mým článkem napsal pan Jiří Fogel:

 

  • Budu velmi potěšen, pokud událost dosledujete do konce a dáte vědět rozhodnutí Argentinské fotbalové asociace.

 

To považuji za svoji samozřejmou povinnost.

 

Ačkoli ještě není všemu konec (stát se může do 9. června cokoli), je vše na dobré cestě. V těchto dnech přinesla některá média, která se touto záležitostí z logiky svého zaměření zabývají, zprávu, že argentinský TV sportovní kanál TyC Sports podle svého vlastního oznámení z neděle 29/4 odvysílá zápas v živém přenosu.

 

Zdá se, že hnutí BDS, které s cílem dosáhnout zrušení utkání iniciovalo masivní mediální kampaň (hashtag „ArgentinaNoVayas“) takříkajíc ostrouhá – a to je ta dobrá zpráva. Pokud i pro vás, pak můžeme sdílet radost, že zdravý rozum v tomto bláznivém světě zase jednou (snad) zvítězil.

 

Jsem toho názoru, že podobné akce má provázet úplně jiné „dilema“: jestli má střetnutí s globálními hvězdami hostit jeruzalémský stadion Teddyho Kolleka nebo Sammy Ofer Stadium v Haifě. A ne, jestli se má nebo nemá tato sportovní akce přátelství vůbec konat – jenom proto, že se to zavilým nepřátelům Izraele politicky nehodí do krámu. (Zhusta těm, kdo stojí na stejné straně barikády s teroristy organizace  Hamas a spol.)

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 1.5.2018 16:10 | karma článku: 27,22 | přečteno: 722x