Golf: Jak si vedla Jessica v Austrálii

• Elitní dámský golf má za sebou  třetí letošní podnik. Hostitelem byl tentokrát Royal Melbourne Golf Club, který se nachází v Black Rock na předměstí  v názvu klubu zmíněného města.

Turnaj má komerční název ISPS Handa Women´s Australian Open. Dvě základní informace: konal se od 19. do 22. února a par hřiště je 73.

Pro nás, kdo sledujeme výkony Jessicy Kordové, Američanku, nicméně s krví Češky (je dcerou někdejších českých tenisových manželů Kordových), je potěšitelné, že Jessica tento turnaj  už jednou vyhrála. V roce 2012.

Jak si vedla letos? To si řekneme, až splníme gentlemanskou povinnost. Totiž uvést, kdo v Austrálii zvítězil.

Výsledky Jessicy v Austrálii

Úvodní kolo ... 73

Druhé kolo ... 71

Třetí kolo ... 75

Závěrečné kolo ... 74

Celkem ran ... 292

4x par hřiště ... 292

Konečná pozice ... dělené 12. místo

 

Pozici světové jedničkypotvrdilav Lydia Koová z Nového Zélandu. Připomeňme: druhého února stanula na vrcholu žebříčku LPGA a hned se tím zapsala do análů, protože se stala historicky nejmladším golfistou, který zaujal tuto pozici, a to nejen mezi ženami. Výkon v Melbourne ukázal, že má fantastickou formu. Posuďme sami. Rány v jednotlivých kolech: 2x 70, 72, 71, celkem 283, což je 9 pod 4x par hřiště. 

Jak je zřejmé z údajů v pravém sloupci, Jessica, která je podle žebříčku z 16/2 na devatenáctém místě, si vedla o poznání hůř. První polovina turnaje nebyla nejhorší, druhá jí ovšem příliš nevyšla - a to vše nebylo na víc než na dělené dvanácté místo. Spolu s dalšími třemi hráčkami, tedy žádný propadák do hlubin startovního pole.

Jinak řečeno, dvanácté až patnácté místo na světě je víc než dobré a po neúspěchu na Bahamách před dvěma týdny (dělené 38. místo) je to povzbuzení do dalších golfových bojů.

Ty nejbližší čekají profesionálky z organizace LPGA v nadcházejícím týdnu. Hrát se bude v Thajsku od 26. února do 1, března.

FOTO

 

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 22.2.2015 18:58 | karma článku: 7,03 | přečteno: 283x