Fanatik promluvil

Je to názorná ilustrace toho, co se vykládá v některých mešitách a čím jejich kazatelé krmí uši přítomným. A nedělejme si iluze, že něco takového neexistuje v mešitách českých.

 

Všichni máme v živé paměti nedávný teroristický masakr, k němuž došlo ve dvou mešitách ve městě Christchurch na Novém Zélandu. Víme, co se stalo, kdo to udělal a v podstatě proč to udělal. Za vražděním stál osamělý terorista. Brenton Tarrant.

 

To ale nebrání některým muslimským kazatelům, aby toho nevyužili v nikdy nekončící nenávistné kampani proti Izraeli a nepoukázali prstem na Mosad, případně tamní  židovské byznysmeny, jak dnes (30/3) píše portál listu Jerusalem Post.

 

Jedním z těchto lhářů je Ahmed Bramji, představený mešity Mt Roskill Masjid E Umar. Ve svém kázání proneseném 23. března vyprávěl přítomným:

 

  • Stojím zde a pravím, že mám velice silné podezření, že za ním (Tarrantem – LS) je nějaká skupina a musím bohužel říci, že mám pocit, že za tím je Mosad.

 

A nejen to. Pan kazatel vložil svoji nenávist do další konstrukce a pokračoval:

 

  • Ale nejen oni (Mosad – LS). Tady kolem jsou podnikatelské (obchodní) domy, jak víte, sionistické podnikatelské domy, které za ním (Tarrantem – LS) stojí.

 

Když jde o to pošpinit Izrael a Židy, je dobrý každý nesmysl, každá lež.

 

Naštěstí  i za takovéto situace se najdou muslimové, kteří si zachovali zdravý rozum. Patří k nim i prezident střechové organizace „The Federation of Islamic Association of New Zealand“ Mustafa Farouk, který Bramjiho vývody odmítl s tím, že „tyto komentáře jednotlivce nereprezentují postoj (všech) muslimů na Novém Zélandu“.

 

Prostě: Mustafa Farouk dal jasně najevo, že za terorem ve městě Christchurch nestojí ani Mosad, ani sionističtí byznysmeni na Novém Zélandu.

 

Otázka je, kolik muslimských věřících věří jednomu a kolik druhému představiteli Alláhovy obce na ostrovech.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 30.3.2019 9:15 | karma článku: 28,66 | přečteno: 1126x